Gemeente Hoorn

Gemeenteraad tegen sluiting wijkcentrum t Slotje

De Hoornse gemeenteraad wil dat wijkcentrum t Slotje in het Venenlaankwartier open blijft. Dat maakte de raad duidelijk door een motie ingediend door het CDA en de Hoornse Seniorenpartij om het wijkcentrum open te houden unaniem te steunen. Volgens de raad heeft het wijkcentrum een belangrijke functie voor de buurt, zeker voor ouderen. Ook ziet de raad in het centrum een prima buurtkamer voor de wijk. Vooral ook omdat er in de wijk het nodige draagvlak is voor het openhouden van t Slotje wil de raad de deuren open houden.

Wethouder Ronald Witteveen vond de motie wat voorbarig. Er zou pas sprake zijn van mogelijke sluiting van t Slotje op het moment dat het toekomstige wijkcentrum op de locatie van de TSH aan de Liornestraat open gaat. Toch gingen alle fracties in de raad akkoord met de motie en deze werd dus aangenomen.

Ook stemde alle fracties in de raad in met de visie op de wijksteunpunten. Deze visie houdt in dat de voorzieningen op wijkoverstijgend niveau voor de meeste inwoners toegankelijk moeten zijn en dat voor mensen die niet in staat zijn om zelfstandig gebruik te maken van de voorzieningen het aanbod in bepaalde wijken verbeterd gaat worden.
Laatste wijziging van deze pagina: 16 december 2009