Gemeente Hoorn

Opnieuw geld beschikbaar voor energiebesparende maatregelen

Inwoners van de gemeente Hoorn kunnen in 2010 opnieuw gebruik maken van een gemeentelijke subsidie voor energiebesparende maatregelen in bestaande woningbouw. In het kader van de Puur Hoorn klimaatcampagne trok de Hoornse gemeenteraad op dinsdag 15 december 2009 bijna 30 duizend euro uit voor dit plan.
Sinds begin 2009 kunnen Hoornse inwoners die eigenaar en bewoners zijn van een huis met steun van de gemeente Hoorn energiebesparende maatregelen toepassen. De bedragen variëren van drie euro per vierkante meter voor dak-, vloer- en spouwmuurisolatie tot 1.650,- voor een combiwarmtepomp.

Woningeigenaren moeten een aanvraag indienen voordat de werkzaamheden starten. Aanvragen kunnen tot 31 oktober 2010 worden ingediend. Begin januari staat er meer informatie over deze regeling op de website van de gemeente Hoorn.

De Fractie Tonnaer, VOCHoorn, GroenLinks, Hoorns Belang en de Hoornse Seniorenpartij dienden een amendement (een voorstel tot wijziging van een besluit) in om de reactietijden van de subsidieaanvragen naar inwoners te verkorten. Door deze wijziging moet binnen zes weken na binnenkomst van de subsidieaanvraag een besluit worden genomen en moet binnen acht weken het subsidiebedrag worden vastgesteld. Dit amendement werd ondersteund door de PvdA en werd dus aangenomen. De VVD en D66 stemde tegen.
Laatste wijziging van deze pagina: 16 december 2009