Ruud Crijns wint Scriptieprijs 2009

16/12/2009 14:53

Berenschot

Utrecht, 16 december 2009 - Ruud Crijns, student aan de Radboud Universiteit Nijmegen, is vandaag uitgeroepen tot winnaar van de Scriptieprijs 2009 die adviesbureau Berenschot uitreikt aan de meest opmerkelijke scriptie van het jaar. Aan de prijs is een geldbedrag van 1500 euro verbonden.

Een jury onder leiding van prof. dr. T.W.A Camps, directievoorzitter van Berenschot, beoordeelde alle inzendingen op innovativiteit, aanwezigheid van een opmerkelijk inzicht en de praktische toepasbaarheid in het adviesvak. Na een presentatie van tien genomineerden bleek de scriptie van Ruud Crijns ('Het wetsvoorstel de maatschappelijke onderneming, een opmerkelijke interventie in het vennootschapsrecht') het best te voldoen aan de criteria. Ook stelde de jury dat overtuigend is aangetoond dat het wetsvoorstel niet tot minder, maar juist tot meer regulering leidt, Ruud Crijns ontvangt 1500 euro. De tweede prijs (500 euro) ging naar Sander Jansen van Universiteit Utrecht met een scriptie over 'Explaining Location Choice'. Hij laat zien dat de besluitvorming in bedrijven vaak lang niet zo rationeel is als we mogen verwachten.

Om in aanmerking te komen voor de Scriptieprijs, moest de masterscriptie minimaal met een 8 zijn beoordeeld en in 2009 zijn afgerond, anders was een letter of recommendation noodzakelijk van de hoogleraar. Tot slot moest het onderwerp van de scriptie raakvlakken hebben met de expertisegebieden van Berenschot. 'De prijs geeft studenten de kans hun kennis met ons te delen,' zegt Myrte Ferwerda, bedenker van de Scriptieprijs. 'En uiteraard is het voor Berenschot een mooie kans om in contact te komen met veelbelovende studenten.' De focus ligt op studenten bedrijfskunde, bestuurskunde en psychologie.

De Scriptieprijs is een initiatief van de Stichting Berenschot Fundatie, die Berenschot-consultants stimuleert hun kennis van het vakgebied te verdiepen en inzichten en methoden te vernieuwen om het instrumentarium van de Berenschot up-to-date te houden. De Fundatie biedt financiële ondersteuning en inhoudelijke begeleiding van onderzoeksprojecten. De Fundatiereeks van Berenschot omvat inmiddels tientallen titels.

Berenschot is een onafhankelijk organisatieadviesbureau met ruim 500 medewerkers in de Benelux.





http://www.berenschot.nl