Partij voor de Vrijheid (PVV)

Spoeddebat Eindhovense pedo - Inbreng
woensdag 16 december 2009

PVV-kamerlid Raymond de Roon heeft in een debat met de minister van Justitie gepleit voor spoedwetgeving om pedofielen beter in de greep van Justitie te houden, voor betere Justitiebijstand aan de slachtoffers van pedofielen, voor stevige minimumstraffen en forse verhoging van de maximumstraffen voor pedofielen en voor een zgn. pedowebsite waar veroordeelde pedofielen bekend worden gemaakt.

Lees hier zijn bijdrage in het debat in de Tweede Kamer:

De Eindhovense pedofiel trok tot 2x toe een lange neus naar burgemeesters die hem een gebiedsverbod oplegden en kreeg daarin telkens gelijk van de rechter. Maar ook naar de strafrechter trekt hij een lange neus, door gewoon te weigeren zich te houden aan de voorwaarde dat hij moet luisteren naar de reclassering.

Mijn fractie vindt het absurd, dat een zware crimineel de wet aan zijn kant vindt, als hij de inspanningen om herhaling van zijn misdrijven te voorkomen, zo effectief weet te frustreren.

Het is natuurlijk al mis gegaan met de lichte strafoplegging (27 mnd) in deze zaak. Als het aan de PVV ligt, komen er forse minimumstraffen voor pedofielen.

Geslachtsgemeenschap met een minderjarige jonger dan 12 jaar: de pedofiel tenminste 10 jaar de bak in! Doet hij dat 2x: dan tenminste 20 jaar de bak in! 3x: 30 jr. enz. Ik verwijs verder naar het wetsontwerp minimumstraffen van de PVV (Tweede Kamer stuk 31938)

Zo zal onze samenleving snel verlost zijn van al die smeerlappen die veel kinderen misbruiken, want die gaan - als we tenminste rechters met lef hebben, die durven te veroordelen - nooit meer de vrijheid en al helemaal geen kinderen meer tegemoet.

En als het dan toch een keer gebeurt dat er eentje vrij komt uit het gevang, dan moet het instrumentarium om hem aan de leiband te houden, strak en sluitend zijn.

Want dat de mogelijkheden daartoe nu ontbreken, dat heeft de Eindhovense pedofiel ons pijnlijk duidelijk gemaakt.

Ook de minister van justitie heeft dat aangevoeld en overweegt een aantal wetswijzi-gingen, namelijk:


- Door de strafrechter opgelegde maatregelen ter voorkoming van herhaling van het misdrijf, zouden terstond uitvoerbaar moeten zijn, ook al staat tegen het vonnis nog beroep open.


- Invoering van een door de strafrechter op te leggen locatie- of contactverbod, als een zelfstandige maatregel (dus niet als bijzondere voorwaarde bij een voorwaardelijke straf).

Met deze maatregelen van de minister, zal de betreffende problematiek wellicht op een beetje betere wijze kunnen worden aangepakt. In de verre toekomst. Waar het bij de voorgestelde maatregelen van de minister namelijk aan ontbreekt, is een gevoel voor urgentie.

Voor de korte termijn helpen deze maatregelen helemaal niets.

Inmiddels is ook duidelijk geworden, dat de Eindhovense pedo telefonisch contact heeft gelegd met een van zijn slachtoffertjes en "de hoop uitspreekt dat hij snel weer bij hen zal zijn" (luister naar dit telefoongesprek op rtl.nl).

Brutaler en botter kan het toch niet!

De PVV verlangt van de regering het volgende:


1. Een spoedwetgevingsprocedure om de noodzakelijke wettelijke maatregelen snel ingevoerd te krijgen. Deze maatregelen moeten fijnmazig zijn; geen es-capes meer voor pedofielen.


2. Uit de gelden voor slachtofferhulp, moet aan de ouders van de slachtoffertjes worden aangeboden, dat de Staat voor hen civielrechtelijke procedures zal financieren, waarin zij een contact- en gebiedsverbod jegens de pedofiel kun-nen eisen.


3. Invoering van stevige minimumstraffen en forse verhoging van de maximum-straffen voor de pedofielen;


4. Bescherming van alle kinderen in de samenleving door een overheidswebsite, waarop alle veroordeelde pedofielen met foto, naam en gepleegde misdrijven en opgelegde straffen worden vermeld. Burgers hebben het recht om te weten welke personen in hun omgeving een gevaar zijn voor hun kinderen. Wanneer veroordeelde pedofielen na een, wat ons betreft veel langere, gevangenisstraf vrijkomen, moet een adequaat toezicht door ons allemaal plaatsvinden.

Maximale bescherming van kinderen; geen bescherming van privacy van pedofielen. Dat moet het motto zijn.