Senternovem

15-12-2009 | Nieuwe praktijkvoorbeelden beschikbaar

Den Helder plaatst ledlantaarns bij voetgangersoversteekplaatsen, Amsterdam voert groen licht in Erasmuspark, Groningen laat een succesvolle dimmer ontwikkelen, Heerenveen bespaart door een heel eigen kijk op openbare verlichting. Zomaar enkele voorbeelden van uitgevoerde energiezuinige OVL-projecten. U kunt ze vinden via de linkernavigatie praktijkvoorbeelden, samen met een groeiende lijst van activiteiten in collega-gemeenten en -provincies.

Nut en genoegen
Heel Nederland experimenteert met energiezuinige OVL. De ene probeert iets geheel nieuws, de ander voert beproefde technieken door. Het resultaat mag er steeds zijn: minder energie, minder onderhoud, minder CO2 uitstoot en minder lichtvervuiling bij een verbeterde technische en sociale veiligheid, met behoud van - bijvoorbeeld - het gezellige karakter van het dorpsplein. Door een toename van technische mogelijkheden lukt het gemeenten en provincies steeds beter het nuttige met het aangename te combineren.

Ook een goed idee?
Maakt(e) uw gemeenten of provincie ook een stap voorwaarts met een energiezuinig OVL-project? Wilt u dat delen met uw collega's in den lande? Laat het weten
aan SenterNovem openbareverlichting@senternovem.nl. Wijzigingsdatum | 16-12-2009