Rotterdams echtpaar wint 1.000.000 euro met Lotto

16/12/2009 15:06

De Lotto

Een echtpaar uit Rotterdam heeft met Lotto 1 miljoen euro bruto gewonnen. Tijdens de Lottotrekking van zaterdag 12 december waren hun winnende nummers: 13-14-16-20-26-44. "Mijn man koopt meestal aan het einde van het jaar een Lottolot in de winkel. Deze keer speelden we mee met 10 rijtjes en met het laatste rijtje hebben we het miljoen gewonnen! Ik lijk er heel nuchter onder, maar ik kan gewoon nog steeds niet geloven dat we zoveel geld hebben gewonnen," aldus de gelukkige winnares die voor het prijzengeld nog geen specifieke bestemming heeft.

Het winnende Lot is verkocht bij Primera Slinge, Slinge 582 in Rotterdam. Om te vieren dat daar het winnende Lot is verkocht, wordt vrijdag 8 januari om 10.00 uur taart uitgedeeld aan alle bezoekers van de winkel.

Lotto Jackpot blijft oplopen

Zaterdag 12 december is de Jackpot niet gevallen. Dat betekent dat de Lotto Jackpot aanstaande zaterdag goed is voor maar liefst 13 miljoen euro.

Iedereen wint met Lotto

Niet alleen Lotto-spelers winnen met Lotto maar ook goede doelen winnen. De opbrengsten van Lotto komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting in 1961 is er meer dan 1,2 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteert ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Na de overheid is De Lotto al 48 jaar de grootste structurele financier van de Nederlandse sportwereld. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en Nierstichting is sinds de oprichting 500 miljoen euro afgedragen.