Politie Rotterdam Rijnmond


* BRAND IN SLAAPKAMER
ROTTERDAM - De politie onderzoekt de toedracht van de brand die maandagavond rond acht uur plaatsvond in een woning aan de Joostbackertplaats. De bewoner van het huis was televisie aan het kijken toen zij de brandmelder af hoorde gaan. In de slaapkamer zag zij een flinke rookontwikkeling. Vermoedelijk had de brand een technische oorzaak. De slaapkamer heeft een flinke schade opgelopen.


* VERDACHTE AANGEHOUDEN NA ZWARE MISHANDELING

ROTTERDAM HOOGVLIET NOORD - De recherche van het district Zuid onderzoekt een ernstige mishandeling waarbij een 30-jarige vrouw levensbedreigend gewond raakte. Voor deze mishandeling is een verdachte aangehouden.
Dinsdagmiddag nam de moeder van het slachtoffer contact op met de politie. Zij gaf aan dat zij haar dochter niet kon bereiken. Agenten namen direct polshoogte bij de woning van de vrouw aan de Desdemonastraat. Daar troffen zij de 30-jarige vrouw aan. Zij had zware verwondingen op verschillende plaatsen op haar lichaam en is direct overgebracht naar een ziekenhuis. Artsen noemen haar toestand kritiek.
Diezelfde avond hielden agenten een verdachte aan. Deze 43-jarige Rotterdammer is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor verhoor. Het onderzoek naar de mishandeling wordt voorgezet.


* POLITIE ONDERZOEKT OVERVAL OP SUPERMARKT

HOOGVLIET - De politie van district Zuid onderzoekt de overval op een supermarkt aan de Binnenban. In de vroege woensdagochtend, rond zes uur, werkte personeel van de supermarkt in het magazijn toen plotseling drie a vier mannen binnenvielen. Die namen het personeel onder dreiging met messen mee naar het kantoortje waar de kluis stond. Daar werd het de overvallers al snel duidelijk dat het aanwezige personeel de kluis niet kon openen. Ze
vertrokken nadat zij enkel een mobiele telefoon van een van de personeelsleden hadden meegenomen. Zij bleven verder ongedeerd. De politie stelt een onderzoek in naar de overval.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR OVERLAST OP STATION

PRINS-ALEXANDER - Na overlastmeldingen op station Alexander hield de politie dinsdagavond extra toezicht. Een 22-jarige inwoner uit Zoetermeer zat in de perronhal te blowen en werd gevorderd de hal te verlaten. Toen hij dit weigerde is de man aangehouden en meegenomen naar een politiebureau voor verhoor. Daar kreeg hij een proces-verbaal en werd heengezonden.


* VERKEERSCONTROLES GEHOUDEN
ROTTERDAM-ZUID - Politieagenten hielden dinsdagochtend op het Stadionviaduct een verkeerscontrole. In totaal kregen 21 bestuurders een bekeuring voor onder andere rijden zonder licht op de fiets (6), rijden met foutieve of geen verlichting van de auto (10), niet bij zich hebben van een rijbewijs (3), en niet stoppen voor een voetgangersoversteekplaats (2).

HILLEGERSBERG/PROVENIERSWIJK - Om de verkeersveiligheid te vergroten en het aantal ongevallen terug te dringen, hielden politieagenten dinsdag op diverse locaties verkeerscontroles. Op de Bergweg werd tussen half negen en drie uur gecontroleerd. In totaal
kregen 17 bestuurders een bekeuring voor ondermeer negeren van laad- en loszone, rijden door rood licht, parkeren op de stoep en op de fietsstrook. Op de Spoorsingel is dinsdagmorgen bovendien gecontroleerd op fietsverlichting. Tussen zeven en acht uur kregen 20 fietsers een bekeuring omdat hun verlichting niet deugde.


* ONDERZOEK NAAR AUTODIEFSTAL: AUTO DIRECT ACHTERHAALD

ROTTERDAM HOOGVLIET ZUID - De recherche stelt een onderzoek in naar een
autodiefstal. Rond kwart over negen werd er een diefstal aan de Middenbaan Noord gemeld
bij de politie. Surveillerende agenten gingen hier direct naartoe. Twee mannen verklaarden dat zij hun auto onder bedreiging van een vuurwapen gelijkend voorwerp kort daarvoor af hadden moeten staan. De verdachte was vervolgens weggereden in de richting van de Groene Kruisweg. De agenten zonden direct een bericht uit voor alle surveillerende politiewagens. Uiteindelijk zag een agent de auto rijden op de Husterlo. Hier is de auto stilgezet. De verdachte ging er vandoor en kon niet worden achterhaald. De auto is in beslag genomen voor sporenonderzoek. Het onderzoek naar de verdachte wordt voortgezet.


* MAN VALT VAN LADDER
HOOGVLIET - Een 38-jarige Rotterdammer is dinsdagmorgen tijdens snoeiwerkzaamheden van een ladder gevallen. De man was rond 9.30 uur op de Boomgaardhoekseweg bezig met het afzagen van een tak. Tijdens het zagen bleek deze tak doorgerot waardoor hij eerder afbrak. Vervolgens sloeg de tak tegen de ladder waarop het slachtoffer stond, die vervolgens omviel. De man is met nog onbekend letsel overgebracht naar het Erasmus MC.


* VROUW RIJDT DOOR NA AANRIJDING
ROTTERDAM KRALINGEN - Agenten hebben dinsdagmiddag een automobiliste achterhaald die doorreed nadat zij een fietser had aangereden. Rond 17.15 uur reed de vrouw het Mia van IJperenplein op. Hier sloeg zij af in de richting van de Kralingse Zoom. Bij het afslaan zag ze twee meisjes op een fiets over het hoofd. Eerst raakte ze een 16-jarig Rotterdams meisje licht, daarna reed ze tegen de achterkant van de fiets van een vriendinnetje aan. Deze eveneens 16-jarige Rotterdamse viel. Hierbij raakte ze niet ernstig gewond.
De automobiliste reed door. Alerte getuigen noteerden het kenteken van de auto. Hierdoor konden agenten de gegevens van de vrouw direct achterhalen. De 57-jarige Rotterdamse gaf toe dat zij doorgereden was. Zij is in contact gebracht met het slachtoffer. Mochten de slachtoffers aangifte doen, dan wordt er proces verbaal opgemaakt tegen de automobiliste.


* POLITIE HOUDT VIER PERSONEN AAN BIJ BRANDSTICHTINGEN

DE EILANDEN - Politiemensen van het district de Eilanden hielden dinsdagavond twee meisjes en twee jongens aangehouden voor verschillende branden.
Eén van die branden woedde rond 20.30 uur op twee boten aan de Maarland ZZ in Brielle. De brand was op één boot begonnen en overgeslagen naar een andere, naastliggende boot. Het motief voor de brandstichting lag in de relationele sfeer. De eigenaar van de boot, waar de brand begon, haalde daarom diezelfde avond verhaal bij de vermoedelijke dader, een 16-jarig
meisje uit Den Briel. Hij gooide een ruit van haar woning in. Het meisje en een 18-jarige vriendin van haar uit Spijkenisse zijn als verdachten aangehouden.
Dezelfde avond, rond 21.15 uur, zag een jongeman in een brandgang aan de Beverveen een in brand gestoken stapel kranten. De jongeman wist het met hulp van omwonenden zelf te blussen. Ruim een uur later gebeurde hetzelfde echter met een stapel reclamefolders aan de Keplerhof. Ook dit brandje was snel geblust. Naar aanleiding van deze twee gevallen werd een signalement verspreid van de twee vermoedelijke daders. Politiemensen troffen in de Mercuriusstraat twee jongens aan die aan het signalement voldeden. De Spijkenissers van 15 en 16 jaar oud zijn aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.
Bij het politiebureau in Middelharnis onstond rond één uur in de nacht van dinsdag op woensdag een brandje aan een dekzeil. De brand werd snel ontdekt door agenten, die het konden uittrappen. Naar deze beginnende brand wordt een onderzoek ingesteld. Aan de Repelvoorde ontstond woensdagmorgen vroeg, rond vier uur, brand in twee auto's. Daar was wel brandweer nodig om de brand te blussen. De politie stelt een nader onderzoek in, onder andere door inzet van de Forensische Opsporing, die sporen veilig stelde.


* POLITIE VAT STRAATRACERS IN DE KRAAG
ROTTERDAM - De politie heeft vrijdagavond rond 23.00 uur twee mannen aangehouden voor straatracen op de Galvanistraat. Agenten zagen dat twee voertuigen vanaf de blokkering Galvanistraat/Vierhavenstraat hard naar de kruising Galvanistraat/Benjamin Franklinstraat scheurden. De voertuigen reden naast elkaar, waarbij één van de voertuigen op de tegenovergestelde rijbaan reed. Politiemensen hielden de mannen staande. De 21-jarige mannen uit Maassluis en Rotterdam, kregen een proces-verbaal voor agressief/onveilig rijgedrag en hebben hun kentekenbewijs in moeten leveren in verband met het geluid dat de auto's geproduceerden.


* VADER EN ZOON AANGEHOUDEN MET ILLEGAAL VUURWERK

BRIELLE - Een 15-jarige jongen en zijn 45-jarige vader zijn aangehouden voor het in bezit hebben van illegaal vuurwerk. Maandagmiddag, rond half vijf, fietste de 15-jarige jongen over de Schrijverdijk. Surveillerende agenten zagen dat de jongen vuurwerk in zijn binnenzak had. Het bleek het te gaan om drie lawinepijlen. De jongen werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Omdat de verdachte minderjarig is, werden zijn ouders op de hoogte gesteld. De vader van de jongen kwam naar het bureau en vertelde dat bij hen thuis nog meer illegaal vuurwerk lag. In de woning aan het Brielse Rak werd vervolgens 2.2 kg illegaal vuurwerk in beslag genomen. Dit bestond onder meer uit nitraten, vlinders, super vlinders en signaalraketten. Het vuurwerk was afkomstig uit België. Beiden kregen een proces-verbaal.


* VERDACHTE POGING OVERVAL AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politieagenten hielden dinsdag een man aan die verdacht wordt van een poging overval. Maandagavond liepen twee mannen een pizzeria aan de In de Fuik binnen. Zij eisten geld en bedreigden de aanwezigen met een vuurwapen gelijkend voorwerp. Vervolgens probeerde één van hen geld uit de kassa te halen. Op het moment dat dit mislukte gingen de twee er vandoor. Een buurtonderzoek leidde in eerste niet tot aanhoudingen. Uit intensief onderzoek en getuigenverklaringen werd de identiteit van een mogelijke verdachte duidelijk. Deze 17-jarige Rotterdammer is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Hier is hij ingesloten in afwachting van het onderzoek. Het onderzoek naar de tweede verdachte wordt voortgezet.