Moderne materieelpartner door krachtenbundeling RECO en BUKO

16/12/2009 15:26

Buko B.V.

Moderne materieelpartner van formaat door krachtenbundeling RECO en BUKO

Op 15 december jongstleden heeft RECO Bouwmaterieel uit Koudekerk aan den Rijn de activiteiten overgenomen van BUKO Materieeldienst, onderdeel van de BUKO Groep uit Beverwijk. Tegelijkertijd is Scheybeeck B.V., de holding van de BUKO Groep, voor vijftig procent eigenaar van RECO geworden. Door deze strategische samenwerking kan RECO zijn klanten nog meer knowhow, hoogwaardig materieel en leveringsgaranties bieden. Daarmee verwacht RECO zijn positie als onafhankelijk materieelspecialist voor de bouw en andere sectoren verder te kunnen versterken en uitbouwen.

'Wij hebben voor deze samenwerking gekozen, vanwege de zeer professionele organisatie en het innovatieve karakter van RECO,' verklaart Dick Burger, directeur van de BUKO Groep. 'Ze zijn sterk in advisering en projectbegeleiding. Maar ook in veiligheid en productontwikkeling lopen ze voorop. Door onze eigen materieeldienst onder te brengen bij RECO, ontstaat er een interessante schaalvergroting.' Rob Reigwein, directeur van RECO Bouwmaterieel, voegt daar aan toe: 'We kunnen nu nóg meer bieden aan onze klanten. Bovendien krijgen RECO en de BUKO Groep aansluiting bij elkaars markten. Een klassieke win-winsituatie dus.'

Aan de nieuwe samenwerking ligt ook een gedeelde toekomstvisie ten grondslag. Burger: 'In de bouwsector is het leveren van ondersteunend materieel een echt specialisme geworden. Dat komt door de hoge veiligheideisen. En bijvoorbeeld bij steigerwerk voor complexe projecten komt vooraf veel reken- en tekenwerk kijken.' Reigwein: 'We zien dat het voor aannemers best een opgave is om al het bouwmaterieel zelf in huis te hebben. Je moet het kopen, opslaan, onderhouden, periodiek laten keuren en zorgen voor een voldoende bezettingsgraad. Wij nemen die zorg graag uit handen, met zeer hoogwaardig materieel, inhoudelijk advies en een manier van organiseren die faalkosten vrijwel uitsluit. Ook voor organisaties met een eigen materieeldienst kan RECO een perfect aanvullend leveringsprogramma bieden.'

RECO Bouwmaterieel is een onafhankelijke toeleverancier voor de bouw, industrie, maritieme sector, overheid, zorginstellingen en evenementenbranche. De onderneming bestaat meer dan vijftig jaar, heeft vier vestigingen en telt honderdveertig medewerkers. BUKO Materieeldienst, met voorheen twintig medewerkers, komt uit de BUKO Groep, die gespecialiseerd is in transport, bouwplaatsinrichting, semi-permanente gebouwen, verkeersvoorzieningen en sanitaire faciliteiten. De BUKO Groep met vestigingen door heel Nederland telt zo'n vijfhonderd medewerkers. Scheybeeck B.V. is de holding van de BUKO Groep.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.buko.nl