Studenten gemiddeld één avond per week in de kroeg

16/12/2009 15:46

Studenten.nl

Hoewel vaak wordt gedacht dat studenten meerdere avonden per week in de kroeg te vinden zijn, blijkt dit in feite wel mee te vallen. Uit een poll op de website Studenten.nl blijkt dat meer dan de helft van de studenten gemiddeld één avond per week in de kroeg hangt. De poll werd gehouden onder meer dan 1400 studenten.

Bijna veertig procent van de bezoekers gaf aan minder dan één avond in de week naar het café te gaan. Een iets kleinere groep (37% van de ondervraagden) zegt dit één of twee avonden per week te doen. Opvallend is dat slechts 24% procent van de studenten drie avonden of meer per week naar de kroeg gaat.

Er wordt de afgelopen tijd vaak gesteld dat Nederlanders zuiniger leven nu er een recessie heerst. Deze bezuiniging blijkt ook uit onderzoek van ING van afgelopen april, waarin bovendien duidelijk wordt dat men ook bespaart op leuke dingen. Zo wordt er minder uitbundig uit gegaan door 30% van de ondervraagden. De poll op Studenten.nl bevestigt dat ook studenten op hun geld letten en minder vaak de kroeg in duiken. Volgens Roel Kerssemakers is dit logisch te verklaren. In Elsevier zegt hij: "De alcoholconsumptie stijgt met de welvaart. Als door de crisis het welvaartsniveau daalt, gaan mensen minder drinken."

Uitslag poll 'hoeveel avonden per week hang jij in de kroeg?'


1. Minder dan één avond 39%


2. één of twee avonden 37%


3. Drie of vier avonden 13%


4. Meer dan vier avonden 11%

Over Studenten.nl

Studenten.nl is dé site voor studerend Nederland. Het is de portal naar alle informatie waar je als student maar naar op zoek kunt zijn. Nieuws, blogs, polls, filmtips, kamers, dating, kroegen, eetcafés, opleidingen, verenigingen, studieboeken, alumni, uitgaan, aanbiedingen, abonnementen, vakanties, stages, carrière, lifestyle en nog veel meer.

Studenten.nl is een initiatief van Jan-Peter Cruiming. Jan-Peter Cruiming is oprichter van NationaleVacaturebank.nl, dat hij enige jaren terug verkocht aan VNU.





http://www.studenten.nl/polls

http://www.Studenten.nl