Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Wouter de Bruijn voorzitter Platform Verduurzaming Voedsel

Nieuwsbericht | 16-12-2009

Wouter de Bruijn is vanaf deze week de onafhankelijke voorzitter van het Platform Verduurzaming Voedsel. Dit platform is opgericht door minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en heeft tot doel het vergroten van het aanbod van duurzamer geproduceerd voedsel. De Bruijn bekleedde tal van bestuursfuncties in de voedselketen.

Op 28 oktober heeft minister Gerda Verburg afspraken gemaakt met vijf andere partijen die een grote rol spelen in de voedselvoorziening in Nederland. Naast LNV zijn dat ZLTO (agrarische producenten), FNLI (levensmiddelenindustrie), CBL (supermarkten), Veneca (catering) en KHN (Horeca). Het platform komt zes tot acht keer per jaar bij elkaar en werkt gezamenlijk projecten uit die het voedselaanbod in Nederland duurzamer moeten maken. De voortgang van het platform wordt bewaakt door de Stuurgroep Verduurzaming Voedsel, waarin de topmensen van de vijf genoemde sectoren zitten onder voorzitterschap van minister Verburg. De Bruijn bekleedt in de Stuurgroep de functie van vice-voorzitter.

Drs. W.A.M. de Bruijn heeft zijn sporen verdiend binnen de agribusiness en foodbranche. Zijn huidige en voorgaande functies tonen een brede interesse en betrokkenheid in duurzaamheid en de voedingsmiddelenketen. Zo bekleedde hij bestuurfuncties in de voedingsmiddelen- en zuivelbranche, bij food-onderzoeksinstituten en was hij actief in netwerken waarin actief de discussie over een duurzame voedingsmiddelenketen werd gevoerd. Hij leidde Nederland naar een koploperspositie binnen Europa op het gebied van preventie en recycling van verpakkingsmaterialen. Als voorzitter van SVM / SVM·PACT wist hij op de meest kostefficiënte wijze de milieubelasting van verpakkingen te minimaliseren. Op dit moment is hij actief in enkele commissariaten en adviseert hij organisaties op het gebied van kwaliteitsborging en verduurzaming van productie. Zijn kennis, kunde en netwerk bieden een vruchtbare grond om van het Platform Verduurzaming Voedsel een succes te maken.