Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 16-12-2009

Vrouw (54) in eigen woning overvallen

BREDA: Een 54-jarige vrouw uit Breda meldde dinsdagavond 15 december dat zij was overvallen in haar woning. De vrouw was door vermoedelijk vier overvallers mishandeld. De criminelen gingen er vandoor met haar sieraden.

Het misdrijf vond plaats in de loop van de middag aan de Otterring in Breda. Het slachtoffer had de voordeur open gedaan nadat er bij haar was aangebeld. Zij was op dat moment alleen thuis. Meteen drongen er vier onbekende mannen haar woning binnen. Het viertal mishandelde en knevelde de vrouw, waarbij zij geld eisten. Het slachtoffer liep daarbij verwondingen op in haar gezicht. Nadat ze de woning doorzocht hadden, vertrokken de criminelen. Ze hadden de gouden sieraden van de vrouw buit gemaakt. De verwondingen van de vrouw zijn door het ambulancepersoneel onderzocht, maar ze hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Ze was wel erg aangedaan door wat haar was overkomen.

De politie heeft de vrouw en haar familieleden opgevangen. Een eerste aangifte staat inmiddels op papier. Daarnaast is er door agenten een buurtonderzoek ingesteld. Ook heeft de technische recherche een sporenonderzoek verricht. De politie roept getuigen of personen die informatie kunnen geven op om zich via 0900 88 44 te melden. Meldingen kunnen ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

Arrestatie na mishandeling

BREDA: Naar aanleiding van een vechtpartij op de Havermarkt
arresteerde de politie een 22-jarige man uit Hoogerheide. De verdachte was in de nacht van dinsdag 15 december op woensdag 16 december betrokken bij een schermutseling op het plein. Vermoedelijk sloeg hij daarbij een 37-jarige Bredanaar op het gezicht. Het slachtoffer moest een vuistslag op zijn linkeroog incasseren. Hij greep zijn belager vast en wist de man samen met behulp van portiers onder controle te houden. De verdachte werd gearresteerd en ingesloten. Uit onderzoek bleek dat het om een militair ging. Hij is voor nader onderzoek overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.

20-jarige automobilist moet voor de 2e keer rijbewijs inleveren

TETERINGEN: Een 20-jarige automobilist moest voor de 2e keer in korte tijd zijn rijbewijs inleveren. Beide keren was verkeersgevaarlijk rijgedrag van deze jeugdige weggebruiker aanleiding voor de
invordering van het rijbewijs.

De 20-jarige inwoner van Teteringen reed dinsdagavond 15 december 2009 rond 22.00 uur vanaf de Schorsmolenstraat in Breda naar de
Oosterhoutseweg in Teteringen. Het was enigszins glad en er was uit voorzorg gestrooid. De verdachte maakte er een sport van om bij elke bocht die hij nam, zijn handrem aan te trekken. Op die manier bracht hij zijn auto al slippend de bocht door. Daarna bracht hij het toerental van zijn motor dermate hoog op, dat hij met piepende banden wegreed. De maximum toegestane snelheid werd daarbij een paar keer fors overschreden. Zo reed hij met 105 km/u over de Kapittelweg (max. 50 km/u toegestaan) en op de Oosterhoutse weg 85 km/u (max. 30 km/u toegestaan).
Na het stopteken gooide de man zijn auto opnieuw in een slip en draaide 180 graden om zijn as, om vervolgens met zijn neus in
tegenovergestelde richting op het fietspad tot stilstand te komen. Hij had in totaal twaalf bochten genomen door een zogenaamde handremslip en had daarbij slechts twee keer richting aangegeven. Bij zijn manoeuvres bracht hij het overige verkeer in gevaar en werd hij nagekeken door geschrokken voetgangers.
De verkeersgevaarlijke capriolen en de ernstige snelheidsovertredingen waren reden om het rijbewijs direct in te vorderen. De beginnend bestuurder had zijn rijbewijs in juni 2009 opnieuw behaald, nadat het al eerder ongeldig verklaard was door de rechter. Dat gebeurde naar aanleiding van een eenzijdig verkeersongeval, waarbij de verdachte het ongeval door gevaarlijk rijgedrag had veroorzaakt.

Peperspray voor vonnisklant

ETTEN-LEUR: De politie wilde dinsdagmiddag 15 december een 25-jarige man uit Etten-Leur arresteren. De man had nog een gevangenisstraf van 101 dagen openstaan en werd door het Openbaar Ministerie gezocht om zijn straf uit te zitten. De verdachte probeerde te vluchten door over een schuur te klimmen. Hij mishandelde daarbij een politieagent, waarbij de agent ten val kwam en zijn hoofd bezeerde. Door deze actie kon de verdachte in eerste instantie ontkomen. Hij hield zich schuil in een kliko in een achtertuin aan de Schalmei. Toen hij ontdekt was, wilde hij opnieuw in gevecht met de politie. Hij nam een bokshouding aan en maakte meerdere slaande bewegingen. De inzet van peperspray bracht hem tot inkeer. Hij staakte zijn verzet. De man is ingerekend en ingesloten.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 16-12-2009 15:53 | © Regio Midden en West Brabant |