Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 16-12-2009

Politie onderzoekt overval op woning in Tilburg

TILBURG: Vanmorgen is omstreeks 08.30 uur een gewapende overval gepleegd op een woning met garage aan de Sparrenstraat. Ter plaatse bleek dat drie overvallers, waarvan er één met een vuurwapen, de woning via de garage waren binnen gedrongen. In de woning waren een vader (52) met zijn zoon (18) aanwezig. Zij werden door een van de overvallers bedreigd met een vuurwapen. Zowel vader als zoon kregen klappen van de daders. Ook werden ze vastgebonden. Zij wisten door luid te roepen, de aandacht te trekken van buurtbewoners die hen hebben bevrijd.

Vader liep verwondingen op in zijn gezicht en moest daaraan ter plaatse worden behandeld. Kennelijk waren de overvallers uit op geld, maar er is voor zover nu bekend niets buit gemaakt.

Tekst SMS-Alert bericht: Tilb omgeving Sparrenstraat, overval woning 3 daders ca 25 jaar, 2 dkr pers ca 175 cm 1 blanke ca 195 cm bivakmutsen . geen sign, gevraagd Tips 0900-8844.

Er is in de woning een sporenonderzoek ingesteld door de technische recherche. Ook is een buurtonderzoek verricht. Er zijn inmiddels enkele getuige verklaringen opgenomen.

Zeven hennepknippers aangehouden in Tilburg

TILBURG: De politie heeft dinsdagmiddag omstreeks 15.45 uur in een woning aan de Kasteeldreef een hennepknipperij aangetroffen. Er werden zeven verdachten aangehouden. De politie was naar het adres gegaan in verband met het afwikkelen van een gerechtelijk stuk. Het gaat om vier mannen en drie vrouwen, woonachtig in Tilburg in de leeftijd van 22 tot en met 49 jaar.

Agenten roken ter plaatse een sterke hennepgeur. Er werd daarop een verder onderzoek in de woning ingesteld. Daarbij werden zeven personen aangehouden die op dat moment bezig waren met het knippen van hennep. Twee verdachten, een 49-jarige vrouw en een 22-jarige man uit Tilburg, zijn in verzekering gesteld. Vijf verdachten zijn na verhoor in vrijheid gesteld.

Samenwerking winkelpersoneel, cameratoezicht en politie levert arrestaties op
Winkeldieven op camerabeelden vastgelegd

TILBURG: Dankzij alert cameratoezicht, oplettend winkelpersoneel en snel optreden van rechercheurs van het veelplegersteam zijn
dinsdagmiddag omstreeks 16.10 uur een 35-jarige Tilburgse veelpleger en zijn 35-jarige vrouw op heterdaad betrapt en aangehouden voor winkeldiefstal. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld.

Medewerkers van het cameratoezicht hielden via hun monitoren een man en een vrouw in de gaten. De man die zij bekeken staat immers bekend als veelpleger. Ze zagen dat het duo een groot aantal winkel bezocht. Toen zij uit een sieraden en horlogewinkel kwamen, was op de beelden te zien dat de man een klein voorwerp in zijn handen hield. Een telefoontje vanuit de winkel volgde al snel, het bleek dat er een horloge gestolen was. Het signalement van de dieven kwam overeen met de twee mensen die vastgelegd waren op de beelden. Het veelplegers team werd in kennis gesteld waarna beide verdachten op de Heuvelstraat werden aangehouden. Naast het horloge werden ook enkele andere artikelen aangetroffen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn.

De arrestatie is een goed voorbeeld van de prima samenwerking tussen winkeliers, cameratoezicht en politie.

Politie ruimt hennepkwekerij

DIESSEN: De politie heeft gisteren in een garage van een bedrijfspand aan de Willibrordusstraat na een tip een hennepkwekerij aangetroffen. Er stonden 250 planten. De plantage is geruimd. Inmiddels zijn zowel de huurder als de onderhuurder gehoord.

Inbreker dankzij alerte getuige aangehouden

TILBURG: Gisteravond werd rond 20.30 uur een woninginbraak gemeld aan de Clercxstraat. Een inbreker was door een raam te forceren naar binnen en weer naar buiten gegaan. De alerte getuige gaf een goed signalement van de inbreker die op een fiets weg was gereden. . Hierop werd met meerdere eenheden een onderzoek in de omgeving ingesteld. Op de Damsstraat zagen agenten een man fietsen die aan het signalement voldeed. Deze man, een 27-jarige inwoner van Merksplas (B) werd als verdachte aangehouden. Er werd ook gezien dat hij kort voor zijn arrestatie nog een plastic zak weggooide met daarin enkele spullen die mogelijk van de inbraak afkomstig zijn. De fiets waar de man op reed is eveneens van diefstal afkomstig.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 16-12-2009 15:11 | © Regio Midden en West Brabant |