Gemeente Helmond


Rijkssubsidie voor 159 woningen

Helmond krijgt ruim een miljoen euro Rijkssubsidie voor de bouw van 159 woningen.

Het betreft woningen in de projecten, Suurhofstraat (24 stuks), De Koning (48 stuks), Brandevoort, De Veste, blok 7 (28 stuks), Suytkade (35 stuks), Vossenberg, blok 8 (24 stuks)

Stimuleringsmaatregelen
In het kader van het pakket stimuleringsmaatregelen voor woningbouwprojecten heeft minister Van der Laan 164 miljoen euro subsidie toegekend voor de bouw van ruim 23.000 koop- en duurdere huurwoningen. Gemeenten konden in het kader van de stimuleringsregeling woningbouw voor bouwprojecten die door de economische crisis stil zijn gevallen of niet starten, subsidie aanvragen.
De subsidie is bedoeld om de teruggang in de bouwproductie en terugval van werkgelegenheid door de economische crisis te beperken. Anders dan in de eerste ronde, waarbij het criterium het aangevraagde bedrag per woning was, is er nu bij de selectie van subsidieaanvragen allereerst gekeken naar de kans dat een project ook daadwerkelijk van start gaat. Deze tijdelijke stimuleringsregeling is een onderdeel van het pakket crisismaatregelen van het Rijk. In het eerste kwartaal van 2010 beslist het kabinet over de inzet van het laatste deel (circa 100 mln.) van het stimuleringsbudget. De eerste ronde is afgelopen zomer uitgevoerd.