Openbaar Ministerie

Rieke Samson neemt afscheid als pg

16 december 2009 - Openbaar Ministerie

Vandaag heeft mr. Rieke Samson-Geerlings afscheid genomen als procureur-generaal bij het openbaar ministerie. Samson-Geerlings was sinds 2006 lid van het College van procureurs-generaal. Als PG had ze behalve zeden, jeugd en slachtofferzorg ook militaire zaken, oorlogsmisdrijven en internationale aangelegenheden in haar portefeuille.

Samson-Geerlings begon haar loopbaan bij het OM in 1984 als officier van justitie in Rotterdam. Na onder meer in Arnhem werkzaam te zijn geweest als advocaat-generaal, werd ze in 1998 hoofdofficier in Dordrecht. Van 2003 tot haar benoeming tot PG in 2006 was ze hoofdofficier in Utrecht.

Tijdens haar afscheidsbijeenkomst heeft minister Hirsch Ballin van Justitie bekendgemaakt dat Hare Majesteit de Koningin Rieke Samson-Geerlings heeft benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij heeft haar daarbij het bijbehorende versiersel uitgereikt.


---

Voor vragen kunt u contact opnemen de afdeling Communicatie van het OM, tel: (070) 33 99 848.

Buiten kantooruren is persvoorlichting te bereiken via de meldkamer van het ministerie van Justitie, tel. (070) 370 6060.