Gemeente Reiderland


Sikko werkt taalachterstanden weg

Alle jonge kinderen in Reiderland krijgen Sikko kleedt zich aan/ Sikko trukt zuk aan

Â

Het tweede tweetalige kinderprentenboek 'Sikko kleedt zich aan/ Sikko trukt zuk aan' wordt uitgereikt aan alle kinderen van 0 tot en met 7 jaar in de gemeente Reiderland.

Â

Onderwijswethouder Hendrik van der Ham heeft het kinderprentenboek geschreven. Zijn buurjongetje Melvin Bijker heeft hem daarbij geholpen en geit Sikko is de hoofdpersoon. De illustraties zijn gemaakt door Thali van der Eijk.

Hendrik, Melvin en Sikko gaan de peuterspeelzalen en de basisscholen langs om het boek aan de kinderen uit te reiken.

Â

OBS Drieborg

Op woensdag 16 december om 9.00 uur zijn Hendrik en Melvin op de basisschool in Drieborg. Daar komen alle kinderen van de school bij elkaar in de gymzaal. Het boekje wordt dan in het Gronings voorgelezen door een medewerker van de school.

Aansluitend geeft wethouder Van der Ham het startsein voor de sponsor-lees-estafette voor het Glazen Huis. De kinderen lezen in estafette elk een half uur voor en laten zich hiervoor sponsoren.

Â

Taalachterstand wegwerken met Sikko

âSikko vindt alles lekkerâ en âSikko kleedt zich aanâ zijn prentenboeken in het Nederlands en in het Gronings. De boeken zijn bedoeld om kinderen op een speelse manier met taal in aanraking te brengen. Het doel is om met deze boeken een bijdrage te leveren aan het wegwerken van taalachterstand. Op deze manier past dit initiatief prima in het project SpraakMakend, de taalpilot voor 0 â 4 jarigen in Oost Groningen.

Sikko in de boekhandel

Inmiddels is het prentenboek âSikko kleedt zich aan/ Sikko trukt zuk aanâ verkrijgbaar in de boekhandels in de regio Groningen.