Gemeente Baarn

Interpellatiedebat en vragenhalfuurtje raadsvergadering

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van woensdagavond 16 december (aanvang 20.00 uur, Drakenburgerweg 21) vindt een interpellatiedebat plaats, aangevraagd door de fractie van de BOP. Verder is er het vragenhalfuurtje, waarvoor vragen zijn ingediend door de PvdA-fractie.

Het interpellatiedebat gaat over uitbreidingsplannen voor het langs de Zandheuvelweg gelegen terrein van het Bomencentrum Nederland B.V., en kunt u onderaan de pagina downloaden.

Vragenhalfuurtje
De ingediende vragen van de PvdA-fractie gaan over 'vertraging woningbouw Oosterhei'. De vragen vindt u hieronder:

In een artikel in de Baarnsche Courant van 30 november jl. namen wij kennis van vertraging van de nieuwbouwplannen van het Parkgebouw aan de Snipstraat. Er is een meningsverschil tussen Eemland Wonen en de gemeente over ondergronds inpandig parkeren. Vanwege de hoge kosten wil de woonstichting het parkeren nu op maaiveld-niveau laten plaatsvinden. In 2005 heeft de toenmalige gemeenteraad goedkeuring verleend aan de bouwplannen, inclusief het realiseren van een inpandige parkeergarage. Naar de mening van de PvdA-fractie zal parkeren op maaiveldniveau ten koste gaan van een substantieel deel van de openbare, groene ruimte. Discussie over parkeren op de Nieuwe Oosterhei is helaas geen unicum. Wij hoeven u maar te herinneren aan de onjuist gehanteerde parkeernormen bij de planvorming van de nieuwbouw aan de Reiger- en Lepelaarstraat. De braakliggende kavels aldaar zijn een levend bewijs. Onlangs heeft onze fractie ook daar vragen over gesteld.

Huidige bewoners, en niet op de laatste plaats de mensen die er als gevolg van alle stagnatie nog steeds niet wonen, ergeren zich in hoge mate aan deze ontwikkelingen. Ondanks grootschalige renovaties in de achter ons liggende periode maken delen van deze wijk een desolate indruk. Woningen aan de Kemphaanstraat worden, in tegenstelling tot afspraken over bewoning, dichtgespijkerd en kijken overburen dagelijks tegen verpauperde huizen aan.

De PvdA-fractie maakt zich grote zorgen over deze stagnaties en stelt daarom de volgende vragen:


1. Is het college op de hoogte van eerdere afspraken inzake de realisatie van een parkeergarage door Eemland Wonen ?
2. Welke mogelijkheden heeft de woonstichting om van een eerder genomen Raadsbesluit af te wijken ?

3. Hoeveel maanden stagnatie zullen deze ontwikkelingen tot gevolg hebben ?

4. Welke maatregelen gaat het college nemen om op korte termijn tot een oplossing te komen ?

5. Welke gevolgen hebben deze stagnaties voor de woningzoekenden in onze gemeente ?

Namens de PvdA-fractie
Peter Blokker


* Interpellatiedebat Drakenburgergracht.doc (47 KB)

Zie ook
Vergadering Gem 16-12-2009