Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 16 december

Alkmaar, 16-12-2009 o 14.00 uur

Politie zoekt getuigen na overval op woning

Anna Paulowna, woensdag 16 december 2009.

De recherche in Schagen is op zoek naar getuigen van een overval op een woning aan het Klaverblad op dinsdagavond 8 december jl. Uit het onderzoek zijn signalementen van de daders naar voren gekomen.

Die avond, toen de Champions League-wedstrijd tussen Juventus en Bayern München werd gespeeld, omstreeks 21.30 uur kwamen twee mannen met bivakmutsen via de onafgesloten achterdeur de woning binnen. De eigenaresse, haar vriend en een volwassen zoon werden met een vuurwapen bedreigd en er werd geld geëist. Er was geen geld in huis en de daders gingen er uiteindelijk met huishoudgeld en een laptop vandoor. Er vielen geen gewonden maar de slachtoffers waren wel erg geschrokken en ze krijgen nu nog begeleiding van slachtofferhulp.

Signalement:

Uit de verhoren van buurtbewoners en de betrokkenen is het volgende signalement van de daders naar voren gekomen:

Dader1 heeft een blanke huiskleur, had een tenger postuur en bruine ogen. Hij sprak accentloos Nederlands. Hij droeg donkere kleding en een bivakmuts.

Dader 2 heeft een lichtgetinte huidskleur. Hij was agressief en nerveus en sprak met een buitenlands accent. Hij droeg een donker bomberjack en ook een bivakmuts.

Verdachte auto

Die avond hebben getuigen een verdachte donkere personenauto in de omgeving gezien van het merk BMW, type oud model 3-serie sedan. Een koplamp van deze auto was defect. Mogelijk hebben de overvallers zich in deze auto verplaatst. Deze auto werd in de rust van de voetbalwedstrijd met twee inzittenden gezien door een getuige. Mogelijk hebben die inzittenden op de overvallers gewacht. Het is dus niet uit te sluiten dat er vier mannen bij de overval betrokken zijn geweest.

Eerder vier man gezien

Verder hebben getuigen verklaard dat ze op zondag 29 november aan het begin van de avond ook een verdachte auto op het Klaverblad hebben gezien. Het ging toen om een oud model personenauto waar vier jonge mannen omheen liepen. Ze droegen jassen met capuchons. Mogelijk werd de overval toen door hen voorbereid.
Getuigenoproep

De recherche roept getuigen op die de vier jongens op 29 november of 8 december hebben gezien zich te melden. Ook andere informatie rond de overval is welkom. De recherche in Schagen is telefonisch te bereiken op: 0900-8844. Meldingen via Meld Misdaad Anoniem zijn ook mogelijk: 0800-7000.

Afvalverbranding

Oudkarspel, dinsdag 15 december

Op dinsdagmiddag omstreeks 13.15 uur zag de politie dat er een brand woedde op de Kerkmeerweg in Oudkarspel. Ter plaatse bleek het om een hoop bouwafval te gaan van ruim 3 m2. Het afval lag in de berm. Onbekend is wie het daar heeft neergegooid. Omdat het vuur vlak bij een caravanopslag was, werd de brandweer verzocht de brand te blussen.

Inbreker aangehouden

Bergen, dinsdag 15 december

Op dinsdagavond omstreeks 20.45 uur kwam bij de politie een melding binnen van een inbraak in een woning aan de Jaap Weijandweg in Bergen. Volgens de melding was bij de woning een raam ingegooid, waarna een flatscreen televisie werd weggenomen. Bij onderzoek in de omgeving werd een man aangetroffen die naast een flatscreen stond. Bij het zien van de politie nam de man de benen, maar hij kon verderop worden aangehouden. De man werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Aanrijding met letsel

Nieuwe Niedorp, dinsdag 15 december

Op dinsdagmiddag omstreeks 13.55 uur raakte een 80-jarige vrouw uit Nieuwe Niedorp gewond bij een aanrijding op de Ooievaarsweg in haar woonplaats. De vrouw reed op de fiets over de Ooievaarsweg en werd van achteren aangereden door een personenauto. Deze werd bestuurd door een 68-jarige man uit Oude Niedorp. De man had de fietster te laat gezien door de laaghangende zon. De vrouw kwam door de aanrijding ten val en liep in ieder geval beenletsel op. Zij werd voor behandeling overgebracht naar het medisch Centrum in Alkmaar.

Aanrijding met letsel (2)

Hoorn, woensdag 16 december

Op woensdagmorgen omstreeks 08.00 uur raakte een 27-jartige man uit Hoorn gewond bij een aanrijding op de Dorpsstraat in zijn woonplaats. De man reed op een bromfiets op de Dorpsstraat. Bij de kruising met het Turfschip wilde hij rechtdoor rijden. Vanuit tegengestelde richting kwam een 57-jarige vrouw uit Zwaagdijk in een personenbusje. Zij sloeg op de kruising linksaf en liet de bromfietser niet voorgaan. Hij kwam ten val en liep verwondingen op. Hij werd voor onderzoek en behandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.

Drankrijdster rijdt politieauto aan

Heiloo, woensdag 16 december

Op woensdagmorgen omstreeks 02.50 uur reed een 38-jarige vrouw uit Alkmaar over de Stationsweg in Heiloo. Bij een kruising draaide zij linksaf de Kennemerstraatweg op. Omdat zij daarbij op de verkeerde weghelft reed, kwam zij frontaal in botsing met een opvallende politieauto die over de Kennemerstraatweg aan kwam rijden. Doordat de aanrijding bij lage snelheid gebeurde, bleef de schade beperkt. Bij controle bleek de vrouw alcohol te hebben gebruikt. Zij blies maar liefst 1015 ug/l. Dat is bijna vijf maal het voor haar geldende maximum van 220 ug/l. De vrouw kreeg een proces-verbaal. Ook moest zij haar rijbewijs inleveren.