Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 16-12-2009

Politie Mark en Dintel houdt hennepactie

OUD GASTEL/FIJNAART: Agenten van het politieteam Mark en Dintel hebben dinsdag 15 december 2009 tijdens een actiedag twee hennepkwekerijen ontmanteld. De politie kwam de kwekerijen op het spoor na tips uit de buurt en warmtemetingen. De planten en de kweekapparatuur zijn in beslag genomen.

Op de zolder van een woning aan de Drossaertstraat werd een inwerking zijnde kwekerij aangetroffen met 370 planten. De stroom was illegaal afgetapt uit de meterkast. De politie heeft de 62-jarige eigenaar van de kwekerij gehoord. Tegen de man uit Oud Gastel wordt proces-verbaal opgemaakt.

In de Wilheminastraat in Fijnaart werd op de eerste verdieping een ontruimde kwekerij gevonden waar ongeveer 400 planten hebben staan groeien. Ook hier was geknoeid met de stroomtoevoer. De bewoner was niet thuis. Hij wordt binnenkort ontboden op het bureau voor het afleggen van een verklaring. De kweekapparatuur is in beslag genomen en zal worden vernietigd.

Voetgangster aangereden: slechts lichte verwondingen

ROOSENDAAL: Dinsdagmiddag 15 december 2009 vond op de Brugstraat in Roosendaal rond 17:50 uur een aanrijding plaats tussen een 63-jarige bewoonster van Roosendaal en een 25-jarige automobilist uit
Roosendaal. Volgens getuigen stak de vrouw plotseling te voet de weg over, waarna zij werd aangereden door de auto die in de richting van het station reed. De Roosendaalse is per ambulance overgebracht naar het Franciscusziekenhuis. Daar bleken haar verwondingen mee te vallen.

Belgen aangehouden met henneptoppen

ROOSENDAAL: Leden van het drugsteam Courage hebben dinsdagmiddag 15 december 2009 rond 15.00 uur aan de Molenstraat twee Belgische drugstoeristen aangehouden. Het tweetal van 18 en 19 jaar en afkomstig uit Molenbeek-Saint-Jean en Brussel was in het bezit van ruim zeven gram gedroogde henneptoppen. De drugs zijn in beslag genomen. Na verhoor zijn de Belgen in vrijheid gesteld.

Huiselijk geweld is niet normaal

HALSTEREN: Woensdagmiddag 16 december 2009 rond 13.00 uur heeft de politie in zijn woning in Halsteren een 75-jarige inwoner van
Halsteren aangehouden. De man wordt verdacht van huiselijk geweld en is ingesloten in een politiecel. Zijn partner, een 54-jarige vrouw, doet aangifte van mishandeling tegen hem.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (stalking). Huiselijk geweld kan de vorm aannemen van
kindermishandeling en seksueel kindermisbruik, partner-relatiegeweld in alle denkbare verschijningsvormen, en mishandeling of verwaarlozing van ouderen.

Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Raad voor de
Kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan het voorkomen en zo snel mogelijk stoppen van huiselijk geweld. Zij zijn van mening dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweldbrabant.nl.

Auteur: Henk Snepvangers

Laatst gewijzigd 16-12-2009 16:17 | © Regio Midden en West Brabant |