Suzanne Bakker uit Heiloo wint Zonnebloem-fotowedstrijd

16/12/2009 17:47

Nationale Vereniging de Zonnebloem

Suzanne Bakker uit Heiloo is de winnaar van de fotowedstrijd 'De Ontmoeting' van de jubilerende Zonnebloem. Tijdens een feestelijke prijsuitreiking in LP II in Rotterdam riep een vakjury van beeld- en ontmoetingsexperts het beeld van haar dochter met een ijsbeer tot beste foto-ontmoeting uit. "Betoverend en bijzonder actueel", vindt de jury van topfotografen Monique Velzeboer, Robert Vos (ANP) en Vincent Mentzel (NRC), Zonnebloemdirecteur Marijke van Eck en KRO-presentatrice Anita Witzier. "De koddige ontmoeting tovert direct een glimlach op je gezicht, is precies op het goede moment genomen en is met de klimaattop van Kopenhagen op de achtergrond bijzonder actueel. De winnende foto stemt tot nadenken over heden, verleden en toekomst." De winnares kreeg een flitsende fotocamera cadeau en kan zich op een volgende ijs-ontmoeting verheugen. Zij loopt een dagje mee met een topfotograaf tijdens het komende WK schaatsen allround in Heerenveen.

2.500 beelden

Met de door Anita Witzier gepresenteerde prijsuitreiking sluit de 60-jarige Zonnebloem een jaar vol jubileumfestiviteiten af. Betekenisvolle ontmoetingen, al 60 jaar het handelsmerk van de vrijwilligersorganisatie, vormden daarbij de rode draad. Zo leverde de fotowedstrijd bijna 2.500 bijzondere foto-ontmoetingen op. Daaruit koos de jury Gert van Santen uit 's Gravenzande en Annelies Schreuder als nummer twee en drie. Behalve een camera wonnen zij respectievelijk een fotostage tijdens een oefenduel van het Nederlands elftal en een workshop luchtfotografie vanuit een luchtballon.

Tentoonstelling

Als slotstuk van de prijsuitreiking opende winnaar Suzanne Bakker samen met Zonnebloemvoorzitter Marleen Barth een tentoonstelling van de beste 25 foto-ontmoetingen uit de wedstrijd. Het is de bedoeling dat ook het grote publiek deze verzameling van grappige, ontroerende, spannende en zonnige ontmoetingen gaat ontmoeten. Zo gaat de tentoonstelling in 2010 op reis, onder andere met het vakantieschip van de Zonnebloem.

40.000 vrijwilligers

Met 1.400 afdelingen en ruim 40.000 vrijwilligers is de Zonnebloem een van de grootste vrijwilligersorganisaties van Nederland. Zestig jaar al houdt ze zich bezig met bijzondere ontmoetingen mét en tussen mensen die door ziekte, handicap of leeftijd lichamelijke beperkingen hebben. Via huisbezoek, dagactiviteiten en vakanties zorgen de vrijwilligers ervoor dat gevoelens van eenzaamheid verminderen of voorkomen worden.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.