Gemeente Nieuwegein


Nieuwegeinse StemWijzer maakt kiezen voor gemeenteraad gemakkelijker

zaterdag, 12 december 2009

Op 3 maart 2010 zijn de Gemeenteraadsverkiezingen. Nieuwegeiners kunnen, voordat zij hun stem uitbrengen, zich uitgebreid oriënteren op de standpunten van de politieke partijen. De gemeente biedt de kiezers de StemWijzer aan. Dit is een test waarmee de kiezer politieke voorkeur kan achterhalen aan de hand van stellingen. Belangstellenden kunnen ook zelf stellingen aandragen die in de StemWijzer kunnen worden opgenomen. Kijk voor de Stellingenwiki op http://wiki.stemwijzer/nieuwegein.

Stemwijzer

De voorbereidingen voor de inhoud van de Stemwijzer zijn gestart. De politieke partijen hebben met het Instituut voor Publiek en Politiek gesproken over de onderwerpen die in de StemWijzer aanbod kunnen komen.
Nieuwegeiners kunnen daarop invloed uitoefenen. Zij kunnen voor de onderwerpen ook zelf een stelling aandragen of stellingen wijzigen. Deze stellingen maken kans op opgenomen te worden in de uiteindelijke StemWijzer. Aan de hand van de verkiezingsprogramma´s worden de standpunten van de politieke partijen verzameld. De StemWijzer komt eind januari online.

Volg de voorbereidingen

Aan de hand van een blog en via hyves houdt burgemeester Cor de Vos de Nieuwegeiners op de hoogte van de voorbereidingen op de verkiezingen. Verder biedt hij ons een inkijkje in de verkiezingsactiviteiten die hij in zijn functie als burgemeester bezoekt. Volg de verkiezingen en de strijd van de politieke partijen om de gunst van de kiezer op www.nieuwegein.nl/3maart2010 en op burgemeestercordevos.hyves.nl.