Ingezonden persbericht

Van der Valk Hotel Breukelen trakteert eenzame ouderen op gratis kerstdiner
Ursul de Geer gastheer op feestelijke avond

Op 16 december genieten 120 eenzame ouderen van een gratis kerstdiner bij Van der Valk Hotel Breukelen. Diverse artiesten zorgen voor de muzikale omlijsting en een aantal lokale prominenten treedt op als gastheer- en vrouw. Hotel Breukelen is een van de 40 vestigingen van de bekende keten die een grote groep ouderen heeft uitgenodigd om hen hun eenzaamheid even te laten vergeten. Voor veel eenzame ouderen is december een extra moeilijke maand. Het is de 7e keer dat een aantal vestigingen van Van der Valk rond Kerst zijn deuren belangeloos opent voor eenzamen in de samenleving. De kerstdiners zijn een gezamenlijk initiatief van Van der Valk en het Nationaal Ouderenfonds.

Duizenden ouderen extra eenzaam rond Kerst
De cijfers liegen er niet om. Ruim 200.000 ouderen in ons land hebben nauwelijks sociale contacten. In een maand waarin iedereen het gezellig lijkt te hebben, voelt de eenzaamheid extra zwaar. Een avond als deze is voor de eenzame mensen uit de omgeving een waar geschenk waar zij nog lang met vreugde aan terugdenken. Meestal kennen de ouderen kennen elkaar voor het diner niet, maar velen van hen zoeken elkaar na afloop vaak nog eens op. Het creëren van zulke duurzame contacten is een van de doelstellingen die het Nationaal Ouderenfonds nastreeft. Jan Romme, directeur van het Ouderenfonds: "Met de kerstdiners willen we ouderen in de eerste plaats op een prachtige avond trakteren. Maar juist de meer duurzame contacten zijn voor deze groep zo belangrijk. De meeste van onze diensten, zoals ook de BoodschappenPlusBus, zijn hierop gericht. Wij zijn heel blij met de samenwerking met Van der Valk, die bijna een traditie genoemd kan worden. Wat mij betreft gaan we hier nog lang mee door."

Vrijwilligers maken het mogelijk
Zeven jaar geleden hebben Van der Valk en het Nationaal Ouderenfonds de handen ineengeslagen om iets te doen voor de duizenden ouderen die zich in de feestmaand extra eenzaam voelen. Dit jaar werken meer vestingen dan ooit belangeloos mee. Vrijwilligers in de regio's organiseren de diners. Via de welzijnsorganisaties zorgen zij ervoor dat zoveel mogelijk eenzame ouderen worden getrakteerd op een heerlijke avond waarop zij hun eenzaamheid even kunnen vergeten.