Ingezonden persbericht


PERSBERICHT ­ MELKWEG AMSTERDAM

PROMO (live)
feat. Aux Raus / Flinke Namen / Zwart
Licht / Skinto Eerste clubshow van `gabber meets hiphop' project

Melkweg · woensdag 16 december · 21:30 uur · 15,00 + lidm.
· · ·

Het was één van de sensaties van de afgelopen Lowlands editie: hardcore pionier Promo die het podium deelde met topartiesten uit de Nederlandse hiphop. Op Amsterdam Dance Event bracht Promo zijn gabber-meets-hiphop EP `Boombox Op Duizend' uit en nu is het tijd voor de eerste echte clubshow van dit unieke samenwerkingsproject. Promo staat op woensdag 16 december op het podium van de Amsterdamse Melkweg, met in zijn kielzog Aux Raus, Flinke Namen, Zwart Licht en Skinto.

Het is een publiek geheim dat Promo in zijn beginjaren als producer een voorkeur voor hiphop had. Nu 15 jaar later, staat Promo bekend om zijn diepgewortelde
combinaties van vocalen, melodie en hardcore beats. Toen in het voorjaar van 2009 bleek dat Top Notch - het onderkomen voor de beste Nederlandse hiphop - al
langer iets met hardcore wilde doen was de link met Promo snel gelegd. De wens van Sebastian Hoff om
samen te werken met rappers kwam uit. Hardcore
hiphop, maar dan anders.
De `Boombox Op Duizend' release is het startschot van een trilogie aan samenwerkingen welke volgend jaar april bijeenkomen op het album 'Stijlloos'. In januari volgt een tweede EP, maar voor nu alle aandacht naar de boombox. Letterlijk! Tijdens de clubshows neemt Promo het larger-than-life boombox decor, bekend van z'n Lowlands optreden, mee.

Promo (live) is een combinatie van elektronica en hiphop in de breedste zin van het woord, ondersteunt door beeld en een greep aan eigenwijze namen van Nederlands vooraanstaande podiumbeesten.