Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
14 december 2009

WIL SIMON PRESENTEERT 350STE AFLEVERING 'TER PLAATSE'

Wil Simon presenteert woensdag 16 december de 350ste aflevering van 'Ter Plaatse', het opsporingsprogramma van RTV Noord-Holland.

Wil Simon kreeg landelijke bekendheid door het programma 'Opsporing Verzocht' van de AVRO, wat hij van 1982 tot 1991 presenteerde. "We zijn ontzettend blij dat het gezicht van opsporingstv in Nederland de 350ste aflevering van 'Ter Plaatse' wil presenteren. Het is een enorme eer", aldus producent Onno Vos. Enkele zaken die Simon in de jubileumuitzending behandelt zijn de woningoverval aan het Klaverwoud in Zwaag, een steekpartij in Haarlem-Centrum en een overval op een avondwinkel aan de Heemstedestraat in Amsterdam.

De eerste aflevering van 'Ter Plaatse' was op 23 oktober 2000. In negen jaar is het uitgegroeid tot één van de succesvolste programma's van RTV Noord-Holland. De redactie werkt nauw samen met regionale politiekorpsen in Noord-Holland. Dankzij de kijkers van het programma zijn honderden misdrijven opgelost. De presentatie is in handen van Petra Dorrestijn en Kirsten van Dissel (bekend van Baantjer.) Alle onopgeloste zaken die behandeld worden zijn te vinden op www.ter-plaatse.nl.

Jubileumuitzending 'Ter Plaatse':
woensdag 16 december vanaf 17.30 uur.

---

Noot aan de redactie (