Gemeente Goes

Werkzaamheden twee rotondes door vorst vertraagd

Door de vorst worden de asfalterings- en bestratingswerkzaamheden aan het Polderplein (kruising Troelstralaan, Europalaan en Thorbeckelaan) en het Admiraalsplein (de rotonde dicht bij de Stadspoort) vertraagd. Verschillende werken worden nu uitgevoerd in het nieuwe jaar.

Polderplein
Bij het Polderplein wordt deze week nog wel gewerkt aan het aanbrengen van de zwarte onderlagen op de fietspaden. De nieuwe rode asfaltdeklaag volgt in februari als de asfaltcentrales in het land weer in bedrijf gaan. Fietsers kunnen vanaf komende week met tijdelijke aansluitingen gewoon gebruik maken van de tijdelijke asfaltlagen.

Ook wordt nog geprobeerd de voetpaden om de rotonde heen (tijdelijk) te herstraten. Mocht dit in verband met de vorst niet geheel lukken, dan verschuiven deze werkzaamheden naar 2010. Sowieso worden in het nieuwe jaar de plantvakken rondom het Polderplein beplant.

Admiraalsplein
ât Rode asfalt voor het Admiraalsplein wordt vannacht (van dinsdag 15 december op woensdag 16 december 2009) nog aangebracht. Voor de kerstvakantie wordt - indien mogelijk - ook het aansluitende straatwerk nog gedicht.

Voor allebei de werken geldt dat het straatwerk in het nieuwe jaar, zodra het weer het toelaat, definitief wordt gemaakt. Auto- en fietsverkeer kunnen de rotondes tot die tijd wel gewoon gebruiken. Voor de afronding in 2010 zullen opnieuw een aantal omleidingsroutes worden ingesteld. Meer informatie daarover volgt te zijner tijd.