Provincie Utrecht

Verbeteringen N201 in De Ronde Venen

15-12-2009 -

Op 15 december 2009 heeft het dagelijks bestuur van de provincie Utrecht het groene licht gegeven voor het uitvoering van een aantal maatregelen op de N201 in De Ronde Venen. Doel is om de doorstroming en de verkeersveiligheid verder te verbeteren.

Maatregelen
De maatregelen maken deel uit van het project N201/BOR* en betreffen:
* De reconstructie van het kruispunt van de N201 met de N212.
* Het aanleggen van linksafvoorzieningen aan de zuidzijde van de N201, tussen het kruispunt N201/N212 en het kruispunt met de Veenweg.
* Verbreden parallelweg aan de noordzijde van de N201, tussen het kruispunt N201/N212 en het Waverveensepad.

Betere doorstroming en verkeersveiligheid
Het kruispunt krijgt extra rijstroken en de afstelling van de verkeerslichten wordt aangepast. Hierdoor kan het kruispunt meer verkeer verwerken waardoor de doorstroming verbetert. Door het aanleggen van de linksafvoorzieningen bij de meest intensief gebruikte uitritten tussen de N212 en de Veenweg wordt zowel de doorstroming als de verkeersveiligheid verbeterd. De verbreding van de parallelweg betekent een aanzienlijke verbetering van de veiligheid van het langzaam verkeer, bestaande uit landbouwvoertuigen en fietsers.

Uitvoering
Afhankelijk voor de voortgang van procedures (ruimtelijke ordening en grondaankoop) verwachten wij de maatregelen vanaf het najaar 2010 te kunnen uitvoeren.


*BOR staat voor Bereikbaarheidsoffensief Randstad en omvat een aantal projecten om de doorstroming in de Randstad te verbeteren. De in dit bericht genoemde maatregelen maken deel uit van het N201/BOR-project dat primair tot doel heeft de bereikbaarheid te verbeteren van de kernen Mijdrecht en Vinkeveen. Daarnaast zijn de verkeersveiligheid, het openbaar vervoer en de leefbaarheid belangrijke aandachtspunten. De N201/BOR-projecten die inmiddels zijn uitgevoerd zijn het duurzaam veilig inrichten van het gedeelte Mijdrecht-Amstelhoek en het verbeteren van de fietsvoorzieningen tussen Amstelhoek en de Demmeriksebrug.