Gemeente Brummen


'Praatstuk' over bestemmingsplan Eerbeek Zuid

(Oorspronkelijke publicatie datum: 15-12-2009)

De gemeente Brummen is op stoom met het actualiseren van haar bestemmingsplannen. Een van de plannen waar in de afgelopen periode hard aan gewerkt is betreft het plan voor het industriegebied Eerbeek-Zuid. Dit is een belangrijk plan, omdat in dit gebied voor de gemeente Brummen in het algemeen en voor Eerbeek in het bijzonder, belangrijke industrie is gevestigd. En hun aanwezigheid wil de gemeente ook in de toekomst optimaal faciliteren.

In het collegebesluit van dinsdag 8 december 2009 is onder andere uitgesproken dat het college de aanwezige functies in het plangebied zoveel mogelijk wil bestemmen conform het (feitelijk) gebruik. Ook wil het college op een aantal plaatsen de grens van het gezoneerde industrieterrein Eerbeek Zuid wijzigen. Een ander uitgangspunt is het voornemen dat bij een aantal bedrijven de vergunningvoorschriften worden aangepast. De recreatiewoningen grenzend aan het industrieterrein wil het college in principe positief gaan bestemmen als burgerwoningen. Deze en andere uitgangpunten moeten in de komende tijd richting geven aan het verder ontwikkelen van een nieuw bestemmingsplan.

Meer informatie
Op een speciale projectpagina is het collegebesluit met veel relevante achtergrondinformatie terug te vinden. Voor eventuele vragen over dit onderwerp kan men terecht bij mevrouw Peters van de afdeling Ruimte. Zij is bereikbaar via telefoonnummer (0575) 56 82 18 of mailadres m.peters@brummen.nl.