Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort - woensdag 16 december 2009

Geluidwering A28 langs Amersfoort 'tijdelijk en toonbaar'

De geluidsoverlast die bewoners van Schuilenburg en Dorrestein ervaren door de A28 moeten snel worden verminderd. Burgemeester en wethouders van Amersfoort zetten in op 'tijdelijke en toonbare' geluidwering in het overleg met Rijkswaterstaat. Alles is er op gericht om in 2010 of 2011 de geluidsoverlast te beperken.

Eerder drong ook de gemeenteraad aan op haast met het nemen van maatregelen langs de A28. Met Rijkswaterstaat wordt een convenant opgesteld voor geluidwerende voorzieningen op korte termijn. Het college heeft in een brief aan de raad de uitgangspunten voor dat convenant toegelicht.

Subsidie en planstudies
Rond de snelweg A28 lopen diverse trajecten; er is subsidie bij VROM aangevraagd voor geluidwerende maatregelen, in het kader van de planstudie A28 Utrecht-Amersfoort (groot onderhoud) worden korte termijnmaatregelen voorbereid en voor Knooppunt Hoevelaken worden duurzame maatregelen uitgewerkt. Voor burgemeester en wethouders hoeven de bewoners van de aangrenzende wijken niet te wachten op maatregelen tot de planstudie voor Knooppunt Hoevelaken is afgerond.

Kansen grijpen
Amersfoort grijpt daarom de kansen aan voor het realiseren van tijdelijke maatregelen, die wel toonbaar zijn. Een dergelijke oplossing mag de komst van duurzame oplossingen niet in de weg staan en krijgen dus een tijdelijk karakter. Dat houdt de ruimte open om in de toekomst tot verdergaande, innovatieve of duurzame oplossingen te komen.

Noot voor de redactie,