Provincie Friesland


---



---

PERSBERICHT

Nummer : TL 348
Datum : 15 december 2009

BERNLEFPRIJS VOOR PITER WILKENS

Gedeputeerde Staten hebben de Bernlefprijs voor Friese muziek 2010 toegekend aan Piter Wilkens. Piter Wilkens krijgt de prijs voor zijn hele oeuvre.

De Bernlefprijs wordt één keer in de drie jaar uitgereikt en is bedoeld voor Friestalige muziek in alle genres, voor een werk of voor het hele oeuvre van een zanger, groep en/of het werk van een componist, arrangeur en tekstdichter. De Bernlefprijs wordt om beurten uitgereikt voor lichte muziek en voor ernstige en klassieke muziek. Piter Wilkens ontvangt de Bernlefprijs 2010 voor lichte muziek. De prijs bestaat uit een bedrag van E 2.000,- en een aandenken.

Piter Wilkens is met zijn tekstuele, muzikale en artistieke verdiensten al jarenlang een ambassadeur voor Fryslân en de Friese (muziek)cultuur. Hoewel veel van zijn songs 'Fryslân' als thema hebben, kijkt hij ook over de grenzen. Piter Wilkens is een artiest met een groot bereik. De laatste jaren haalden zijn nummers steeds de Friese top-100.

Gedeputeerde Staten worden over de toekenning van de Bernlefprijs geadviseerd door een adviescommissie. De adviescommissie Bernlefprijs 2010 werd gevormd door Beart Oosterhaven, Corien Steenstra en Willem de Vries. Voor de voordracht aan Gedeputeerde Staten maakte de jury een keuze uit muzikale werken die verschenen in de periode 2002 t/m 2008.

.


---- --