Ingezonden persbericht


VakantieXperts versterkt marktpositie door verdere uitbreiding

Beste reisbureauketen van Nederland kiest de aanval tijdens crisis

Met ingang van 14 december is VakantieXperts de naam van de nieuwe, gefuseerde reisbureauketen met 151 vestigingen in Nederland, waarvan 50 vestigingen van franchisenemers, die is ontstaan door de samenvoeging van de reisbureauketens Vertrekpunt en VakantieXperts.

Diederieke Alferink en Hans Holterman, directieleden en mede-eigenaren van VakantieXperts, zijn eerder dit jaar met hun reisbureauketen Vertrekpunt met 27 vestigingen in Midden-Nederland een 50/50-joint-venture aangegaan met BCD Holdings, het internationale reisconcern van John Fentener van Vlissingen. De integratie van de twee reisbureauketens van de Nederlandse familiebedrijven is afgerond. Er is nu één organisatie met één naam en één hoofdkantoor in Kampen. De nieuwe huisstijl van VakantieXperts wordt vanaf vandaag ingevoerd. Voor de naam VakantieXperts is gekozen vanwege de landelijke naamsbekendheid. Door de Consumentenbond is VakantieXperts in de afgelopen drie jaar uitgeroepen tot de beste reisbureauketen van Nederland.

Verdere uitbreiding
De onafhankelijke reisbureauketen VakantieXperts verzorgt de vakanties en reizen van meer dan 400.000 klanten in Nederland en behaalde in 2008 een omzet van 259 miljoen euro. VakantieXperts zal in 2010 verder uitbreiden door de toetreding van nieuwe franchisenemers. Volgens Diederieke Alferink (36), directeur van VakantieXperts, en het eerste vrouwelijke directielid binnen de vijf grootste reisbureauketens in Nederland, is schaalvergroting van cruciaal belang om snel in te spelen op dynamische ontwikkelingen in de turbulente reisbranche.

"In deze crisistijd, waarin veel reisbureaus met moeite het hoofd boven water houden, hebben wij voor de aanval gekozen met een enorme uitbreiding van 27 naar 151 reisbureaus. Wij zijn 100% overtuigd van de toekomst van het stenen reisbureau in combinatie met servicegerichte online activiteiten. Klanten raken het spoor volledig bijster in de jungle van reisaanbiedingen op het internet en hebben meer dan ooit behoefte aan persoonlijke advisering, begeleiding en prijsvergelijk."

De 700 professioneel opgeleide reisadviseurs van VakantieXperts zijn de belangrijkste schakel in het contact met klanten. In de reisbureaus, via het call center, en op internet. Welk kanaal de klant ook kiest, hij kan erop rekenen dat met persoonlijke aandacht en op basis van uitgebreide reiservaring en productkennis de leukste vakantie tegen de beste prijs wordt voorgesteld uit het enorme scala aan reismogelijkheden.

Online reisadvies
De reisadviseurs van VakantieXperts spelen ook een prominente rol op internet bij het online samenstellen van maatwerkreizen via Reisspecialist.nl. Klanten die zelf willen zoeken en boeken worden verwezen naar vx.nl voor het actuele aanbod van aanbiedingen en pakketreizen. Naar verwachting in mei 2010 - wanneer de internetactiviteiten van Vertrekpunt en VakantieXperts optimaal op elkaar zijn afgestemd - wordt de compleet vernieuwde website van VakantieXperts gelanceerd. Via vx.nl krijgen klanten in heel Nederland dan toegang tot een enorm reisaanbod en het online reisadviesteam dat maatwerkreizen samenstelt.

"Persoonlijk en professioneel reisadvies via internet is een unieke meerwaarde van VakantieXperts", aldus Diederieke Alferink.

Bijlage: foto Diederieke Alferink, directeur VakantieXperts en het nieuwe logo van VakantieXperts (klik hier om te downloaden)

---///---