Ingezonden persbericht


De kleinste in zijn soort: LaCie rikiki
Compacte en robuuste harde schijf


· Ultracompact, grote capaciteit

· Aluminium behuizing voor robuuste gegevensbescherming
· Inclusief USB Boost en back-upsoftware
· Plug & Play op Mac® en pc

PARIJS, 16 december 2009 - LaCie lanceert de meest compacte 2,5-inch harde schijf ooit: de metalen LaCie rikiki is slechts 109.7 x 75 x 13.4 millimeter. Het geavanceerde apparaat biedt tot 640 GB* aan mediaopslag, die probleemloos in broekzak of tas mee te nemen is.

Met een robuuste aluminium behuizing vormt de LaCie rikiki (wat in het Frans 'heel klein' betekent) een stijlvolle oplossing die opgeslagen media beschermt tegen alledaagse ongelukjes en ongewenste vingerafdrukken. Dankzij het lichtgewicht ontwerp is dit de perfecte reisgenoot waarmee de digitale wereld van de gebruiker altijd binnen handbereik is.

"Tegenwoordig willen we allemaal meer uit onze elektronica halen, maar dan wel met het kleinst mogelijke formaat en tegen een concurrerende prijs", zegt Anne-Sophie Marchand, manager Consumentenproducten bij LaCie. "Met de LaCie rikiki zijn we hierin geslaagd. Krachtige prestaties en een grote capaciteit passen nu in een handpalm, en dat voor minder dan 100 euro."

Door gebruik te maken van de veelzijdige USB 2.0-interface, is de LaCie rikiki direct te gebruiken in combinatie met een pc of Mac. Gebruikers sluiten de harde schijf eenvoudigweg aan en kunnen direct hun favoriete media opslaan en delen met een fikse snelheid. De LaCie rikiki bevat ook USB Boost-software, waarmee snelheden tot 33 procent te verhogen zijn (alleen voor Windows®).

LaCie levert de rikiki daarnaast met een vereenvoudigde softwaresuite voor snelle installatie en gebruiksvriendelijk back-upbeheer. Hiermee is de volledige configuratie met slechts enkele muisklikken uit te voeren. De LaCie rikiki is dè alles-in-eenoplossing voor mobiele opslag.

Beschikbaarheid
De LaCie rikiki is verkrijgbaar met capaciteiten van 250 GB, 500 GB en 640 GB in de LaCie Online Store, bij LaCie Resellers+ en in de LaCie Corner voor een adviesprijs van 79 euro voor de 250 GB-versie, 119 euro voor de 500 GB-versie en 149 euro voor die met 640 GB (genoemde prijzen incl. btw). Kijk op www.lacie.com voor meer informatie.

# # #

Over LaCie
LaCie is de wereldwijd toonaangevende producent van randapparatuur voor gegevensopslag voor pc- en Macintosh-systemen. Het bedrijf levert via een gespecialiseerd dealernetwerk innovatieve oplossingen voor creatieve professionals die gebruikmaken van multimediatoepassingen (grafisch, audio, video, webdesign en digitale fotografie). De producten van LaCie onderscheiden zich door het originele design van ontwerpers als Philippe Starck, Design by F.A. Porsche, Neil Poulton, Ora-Ïto, Karim Rashid, 5.5 Designers en Sam Hecht. LaCie heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Japan, en is genoteerd aan de Paris Nouveau Marché (code 5431). Voor meer informatie: www.lacie.com. Foto's in hoge resolutie vindt u op: http://www.lacie.com/nl/products/images/index.htm?id=10011