Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

16 december 2009, Bunnik

HotelForYou: nieuwe applicatie voor hotelboeking op iPhone, BlackBerry en andere smartphones

Campanile Hotels laat smartphonegebruikers real-time een voordelige hotelkamer boeken, en meer

De Europese hotelketen Campanile Hotels introduceert de smartphoneapplicatie HotelForYou. Met deze gratis applicatie kunnen gebruikers via hun iPhone, BlackBerry-smartphone of andere smartphone razendsnel een hotelkamer boeken bij een van de 385 Campanile-hotels tegen het meest gunstige tarief. Ze ontvangen vervolgens een boekingsbevestiging per e-mail. Gebruikers hebben met HotelForYou inzicht in de kamerbezetting en ze kunnen zien op welke dag een bepaalde hotelkamer het voordeligst is. Ook biedt de applicatie uitgebreide informatie over de Campanile-hotels, zoals foto's van kamers, contactgegevens en beschikbare diensten en faciliteiten in het betreffende hotel. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om favoriete Campanile-hotels te bookmarken.

iPhones en BlackBerry-smartphones met ingebouwde GPS geven met HotelForYou ook de locatie weer van het dichtstbijzijnde Campanile-hotel in een door de gebruiker geselecteerde stad. Perfect voor mensen die op doorreis zijn en ergens tegen een schappelijke prijs willen overnachten. Campanile Hotels biedt naast deze handige en gebruiksvriendelijke dienst ook gratis WiFi in alle hotels. Bovendien zijn de hotelkamers voorzien van hogekwaliteitsbedden.

Campanile Hotels speelt met deze applicatie in op het huidige mobiele-internetgedrag. Onderzoek van Multiscope, verschenen in oktober 2009 toont aan dat 1 op de 11 Nederlanders mobiel internet heeft. Het aantal wekelijkse gebruikers van mobiel internet groeide in een jaar met 53 procent tot 1,3 miljoen. Van alle mobiele bellers zit 29 procent minstens één keer per dag via zijn of haar mobiel online; 51 procent doet dit minimaal één keer per week. Bovendien gebruikt 72 procent van alle mobiele-internetgebruikers zijn of haar telefoon om routebeschrijvingen en contactgegevens op te zoeken. Dit blijkt uit onderzoek van Ipsos MediaCT - AFMM, verschenen in mei 2009. Campanile Hotels ziet in deze cijfers een duidelijk signaal van consumenten. Daarom biedt de keten zijn klanten de mogelijkheid om eenvoudig en real-time een hotelkamer te boeken vanaf hun smartphones.

De applicatie is vanaf nu te downloaden op www.campanile.com.

####

Over Louvre Hotel Groep & Golden Tulip Hospitality Groep Achtste wereldspeler in het hotelwezen. Met meer dan 1. 000 hotels in 41 landen en een uitgebreid aanbod van 1 tot 5 sterren. De Groep telt 7 merken: Première Classe, Campanile, Kyriad, Kyriad Prestige, Tulip Inn, Golden Tulip en Royal Tulip