Ingezonden persbericht


Postbus 1027
3900 BA Veenendaal
PERSBERICHT

GrootNieuwsRadio Business Club groot succes
Ruim kwart miljoen voor GrootNieuwsRadio

Veenendaal ­ 16 december 2009

VEENENDAAL ­ De actieweek 'Het is een feest om te geven' heeft ruim 260.000 euro opgeleverd voor GrootNieuwsRadio 1008 AM. Dit bedrag is bijeengebracht door de luisteraars van GrootNieuwsRadio. Met dit geld kan het christelijk radiostation 2010 in. Om helemaal uit de zorgen te zijn, is een verdubbeling nog wel nodig.

De directie van GrootNieuwsRadio is zeer dankbaar met dit voorlopige resultaat. Klaas Quist, manager commercie: "Ik had er van tevoren zeker vertrouwen in. Maar de offerbereidheid van de luisteraars raakt mij wel opnieuw. We hebben mensen gesproken die hun spaargeld overmaken naar ons met de mededeling niet meer zonder GrootNieuwsRadio te kunnen. Andere mooie gebaren waren bijvoorbeeld: iemand maakt zijn leeftijd in geldbedrag over. Of voor iedere dag van het jaar een euro. Ook kwamen complete verjaardagsgiften onze kant op."

Voordat de actieweek van start ging werd een bedrag van 500.000 euro genoemd als overbrugging op weg naar een solide exploitatie. Quist verwacht dan ook dat de teller nog wel even zal doorlopen. "We hebben tijdens de actieweek al onze donateurs persoonlijk bedankt voor hun steun van het afgelopen jaar. We hebben uitgelegd wat er met hun geld is gedaan en wat nodig is om in 2010 te kunnen blijven uitzenden. Een deel heeft in de actieweek gereageerd, maar er zijn er ook die nu nog met een reactie komen."

Niet alleen de luisteraars hebben in de actieweek hun betrokkenheid getoond. Ook ondernemers hebben massaal gereageerd op de Business Club die onlangs is opgericht. Leden van de Business Club gaan een contract aan van drie jaar. In ruil daarvoor kunnen zij tegen een aantrekkelijk tarief adverteren. Quist: "De belangstelling van bedrijven voor de Business Club heeft mijn stoutste verwachtingen overtroffen. Voorlopig is het dus nummertjes trekken voor de Business Club. Gelukkig is in november een nieuwe collega aangenomen. Eigenlijk zou zij de bedrijven langsgaan. Maar ze staan aan de deur!"

Dankbaarheid overheerst bij de medewerkers van het radiostation. Quist: "Het draagvlak voor de christelijke radiozender van Nederland en België groeit nog steeds. Het voorlopige resultaat van de actieweek toont dat wel aan. Dat betekent dat we de plannen voor 2010 verder kunnen uitwerken. Ook volgend jaar klinkt via 1008 AM de boodschap van geloof, hoop en liefde. Wij noemen dat een wonder!"

GrootNieuwsRadio zendt 24 uur per dag een christelijk geluid uit. Te ontvangen in heel Nederland (en België) via de middengolf 1008 AM en wereldwijd via internet www.grootnieuwsradio.nl