Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

16 december 2009

Cees Veerman treedt toe tot NWO-bestuur

Prof. dr. C.P. Veerman is benoemd tot bestuurslid van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). De hoogleraar en oud-minister is per 1 november toegetreden tot het algemeen bestuur.

Veerman is hoogleraar Duurzame plattelandsontwikkeling aan de Universiteit van Tilburg en aan de Wageningen Universiteit. Hij is voor NWO geen onbekende. Tot juli 2009 was hij voorzitter van de Meta-evaluatiecommissie Kwaliteitszorg Wetenschappelijk onderzoek (NWO, KNAW, VSNU). Met zijn benoeming bestendigt NWO haar link met zowel de maatschappij als de politiek. Voorzitter Jos Engelen: 'NWO heeft als missie het bevorderen van excellent onderzoek voor de wetenschap en de samenleving. Met Veerman halen we een zeer ervaren bestuurder in huis op het gebied van de wetenschap en de maatschappij. Hij is bij uitstek geschikt om de missie van NWO te helpen bewaken en sturen.'

Cees Veerman was van 2002 tot en met 2007 minister van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij. Naast zijn hoogleraarschap is hij lid van diverse raden van toezicht zoals die van Kennis voor Klimaat en is hij onder meer voorzitter van Natuurmonumenten.

Het algemeen bestuur bestaat per 1 november uit prof. dr. Jos Engelen (voorzitter), prof. dr. Charles Buys, prof. dr. Franciska de Jong, prof. dr. Ben de Kruijff en prof. dr. C.P. Veerman. Algemeen directeur NWO, dr. Cees de Visser, is secretaris.

Over NWO
NWO is dé nationale wetenschapsfinancier en heeft tot taak het wetenschappelijke onderzoek in Nederland te laten excelleren via nationale competitie. Jaarlijks geeft NWO ruim 700 miljoen euro uit aan subsidies voor toponderzoek en toponderzoekers, vernieuwende instrumenten en apparatuur, en aan instituten waar toponderzoek wordt bedreven. NWO financiert het onderzoek van ruim 5300 getalenteerde wetenschappers aan universiteiten en instellingen. Selectie door middel van peer review is in handen van onafhankelijke deskundigen. NWO bevordert de overdracht van kennis naar de maatschappij.


---

Noot aan de redactie.