Ingezonden persbericht


ICT zonder zorgen: UnitIT Solutions biedt organisaties een compleet communicatie- en samenwerkingsplatform zonder investering in ICT-middelen

Bergen op Zoom, 16 december 2009 - UnitIT Solutions BV, de in Bergen op Zoom gevestigde Gold Certified Microsoft Partner, heeft een ICT-platform ontwikkeld - First Class ICT. Hiermee hebben medewerkers vanaf iedere computer, op het werk, thuis, bij de klant of onderweg, toegang tot hun complete werkomgeving. Via één internetportaal kunnen medewerkers optimaal samenwerken en hebben ze bovendien toegang tot hun e-mail, documenten en andere communicatiemiddelen. Meerdere Microsoft Office-producten zijn in het portaal geïntegreerd en zijn te gebruiken zonder dat deze op de desbetreffende computer geïnstalleerd hoeven te zijn. First Class ICT wordt aangeboden zonder dat hiervoor geïnvesteerd hoeft te worden in ICT-middelen.

First Class ICT wordt als abonnement afgenomen. Het platform maakt het mogelijk om vanaf iedere werkplek met toegang tot internet te beschikken over applicaties en bedrijfsinformatie. First Class ICT onderscheidt zich door naast de standaard Microsoft Office-applicaties, de mogelijkheid te bieden om branchespecifieke applicaties te integreren. Het is niet nodig hardware en software te installeren binnen uw organisatie. First Class ICT biedt op basis van een Service Level Agreement een volledig ontzorgende ICT-omgeving tegen vaste maandelijkse kosten. Hardware, server- en applicatiesoftwarelicenties alsmede upgradekosten zijn hierin inbegrepen. Tevens maken alle operationele beheerdiensten, waaronder een eerste- en tweedelijn servicedesk, standaard deel uit van het abonnement.

"Deze oplossing sluit aan op het Software-plus-Services-concept van Microsoft. First Class ICT biedt een complete Microsoft-productsuite via internet, die ook nog eens volledig beheerd wordt. De ICT-kosten zijn hiermee dus transparant en klanten hoeven zich geen zorgen te maken over hun ICT. First Class ICT is aantoonbaar kostenbesparend en is bovendien schaalbaar. Het biedt het midden- en kleinbedrijf toegang tot de laatste en meest veilige Microsoft-software. Gebruik ICT als middel en focus op je kernactiviteiten", zegt Victor Schmedding, Manager Communications Sector bij Microsoft Nederland.

UnitIT heeft bij de ontwikkeling van de oplossing veel aandacht besteed aan beveiliging. Datacentertoegang, back-up en recovery, antivirus en het versleuteld en gescheiden opslaan van gegevens zijn enkele technische maatregelen die First Class ICT volledig veilig maken.

Vanaf januari 2010 wordt Microsoft Office Communication Server - het platform voor aanwezigheidsinformatie, chatberichten, vergaderingen en spraakcommunicatie voor bedrijven - aan First Class ICT toegevoegd. # # #

Over Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en stelt met zijn software, diensten en technologische oplossingen mensen en organisaties overal ter wereld in staat hun ambities te verwezenlijken.



Ingezonden persbericht