Ingezonden persbericht


Persbericht

Haarlem, 16 december 2009

Vliegwinkel.nl beste online reisbureau 2009

Luchtvaartalliantie Star Alliance heeft op dinsdagavond 15 december in Hotel van Oranje in Noordwijk de award 'best online travel agency 2009' uitgereikt aan online vliegticketaanbieder vliegwinkel.nl. De alliantieleden* tonen daarmee hun waardering voor de samenwerking tussen de luchtvaartmaatschappijen en het online reisbureau.

Vliegwinkel.nl is erg trots op het winnen van de award. "We zijn verguld met het vertrouwen en de waardering die uit deze prijs spreekt. Ook in 2010 zal vliegwinkel.nl er alles aan blijven doen om de beste online vliegticketaanbieder van Nederland te zijn. Wij blijven innoveren en investeren om onze klanten op de best mogelijke manier van dienst te zijn.", aldus Wim Butte, directeur vliegwinkel.nl.


* De leden van Star Alliance zijn: Adria Airways, Air Canada, Air China, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Austrian, Blue1, bmi, Brussels Airlines, Continental Airlines, Croatia Airlines, EGYPTAIR, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Shanghai Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, Spanair, SWISS, TAP Portugal, Turkish Airlines, THAI, United and US Airways.

---///---

EINDE BERICHT

Vliegwinkel.nl is met 6 miljoen bezoekers per jaar een van de grootste online reisaanbieders van Nederland. Op vliegwinkel.nl kan de bezoeker per bestemming en luchthaven alle maatschappijen - ook low-cost airlines - en ticketprijzen in één oogopslag vergelijken en reserveren. Het vliegticket kan worden gecombineerd met hotelovernachtingen, autohuur en luchthavenvervoer.

Vliegwinkel.nl is een activiteit van Vliegwinkel Holding B.V. in Haarlem, een dochterbedrijf van BCD Holdings N.V. Dit Nederlandse familiebedrijf is in 1975 opgericht door de heer John Fentener van Vlissingen. Het bedrijf is marktleider in de reisindustrie. BCD Holdings bestaat verder uit: BCD Travel (zakenreizen), Park 'N Fly (parkeren nabij luchthavens), TRX (reistechnologie) en Airtrade International (online verkoop vliegtickets). BCD Holdings heeft 15.000 medewerkers, eigen vestigingen in 30 landen, en partners en affiliates in meer dan 90 landen over de hele wereld. Het bedrijf behaalde in 2008 een omzet, inclusief franchising, van U.S.$ 15,6 miljard. Voor meer informatie: www.bcd-nv.com.

Noot aan de redactie (