Ingezonden persbericht



Persbericht

Alle ALD leaserijders kunnen vanaf 2010 mobiel parkeren

Hoofddorp, 16 december 2009. Leasemaatschappij ALD Automotive biedt per 1 januari 2010 al haar leaserijders ALD Parking aan. Dit is een parkeerdienst in 22 grote gemeentes in Nederland waarmee met de mobiele telefoon parkeerkosten betaald kunnen worden.

Samenwerking Park-line
Voor het aanbieden van de dienst is ALD Automotive een samenwerking aangegaan met aanbieder van digitale parkeer- en betaaldiensten Park-line. Zij verzorgt de uitvoering.

Hoe het werkt
Bij aanvang van een parkeeractie geeft de leaserijder het zonenummer van de parkeermeter aan Park-line door. Bij vertrek neemt de leaserijder nogmaals contact op met het systeem om de parkeeractie te stoppen. De parkeeractie starten en stoppen kan door middel van bellen of het versturen van een sms. Aan het eind van de maand worden de parkeerkosten via automatisch incasso of credit card afgerekend.

Parkeergemak
Aan de parkeermeter wordt gemiddeld tussen de 15 en 20% teveel betaald. Met ALD Parking kunnen kosten worden bespaard doordat alleen de werkelijke parkeertijd in rekening gebracht wordt. Daarnaast biedt het de leaserijder vooral veel gemak. Je hoeft niet meer naar de parkeermeter te lopen. Ook de zorgen om voldoende saldo op de chipknip of het op zak hebben van voldoende kleingeld behoren tot het verleden.

Lonneke van der Horst, marketingmanager ALD Automotive: "Als leasemaatschappij willen wij onze klanten een zo compleet mogelijk mobiliteitspakket aanbieden. Een product als dit past daar perfect in".

"Vooral voor zakelijker berijders is mobiel parkeren een uitkomst. Niets is zo erg als tussentijds een zakelijke afspraak te moeten verlaten om de parkeermeter bij te vullen of bij terugkomst net te laat zijn en een parkeerboete aantreffen". Aldus Allard Hansma, marketingmanager Park-line.

De leaserijder hoeft voor ALD Parking geen inschrijfgeld te betalen. Normaal gesproken is dat wel het geval bij mobiel parkeren.


- Einde persbericht -

ALD Automotive is gespecialiseerd in Operational Leasing en Fleet Management. Met 765.000 voertuigen en 4.000 werknemers in 39 landen, behoort ALD Automotive tot de top drie van grootste autoleasemaatschappijen binnen Europa. ALD Automotive is onderdeel van de Franse bankiersgroep Société Générale.