Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort - woensdag 16 december 2009

Videoboodschap van burgemeester Van Vliet

Burgemeester Albertine van Vliet-Kuiper blikt in een internetfilm terug op het bijzondere feestjaar 2009. In de persoonlijke boodschap wenst ze alle Amersfoorters bovendien mooie feestdagen en een rustige en gezellige jaarwisseling.

Van Vliet kondigt in de film aan haar ambt in de zomer van 2010 neer te leggen. In 2000 werd ze benoemd tot burgemeester van de stad. "Bijna tien jaar lang mag ik nu burgemeester zijn van deze stad, met hart en ziel. Tien jaren waarin veel is gebeurd. Waarin we zijn gegroeid, maar waarin we gelukkig ook zijn verbonden. Het is voor mij en voor de stad een natuurlijk moment om na te denken over de toekomst."

De youtube-film is sinds woensdag 16 december om 12.00 uur te vinden op www.amersfoort.nl. Een dag later wordt het paviljoen van Amersfoort 750 (op het nieuwe Eemplein) gesloten. Vrijdag wordt het archief van het feestjaar officieel overgedragen aan de archivaris. Onderdeel daarvan zijn brieven die betrokkenen bij het feestjaar aan hun opvolgers in 2059 schrijven.

De burgemeester kondigt haar voorgenomen vertrek aan zodat er voldoende tijd is om na te denken over wat voor burgemeester de stad nodig heeft. Burgemeester Van Vliet benadrukt dat er nu geen sprake is van een afscheid. "Er is nog veel werk aan de winkel. En daar kijk ik naar uit, het komend half jaar."

Inwoners van Amersfoort worden via de Stadsberichten (huis-aan-huis verspreid), de e-mailnieuwsbrief AmersfoortMail, Twitter en www.amersfoort.nl op de videoboodschap gewezen. Voor mensen zonder internetverbinding is de film te zien in de Informatie in De Observant (Stadhuisplein 7).

Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort