Ingezonden persbericht


Mahindra Satyam benoemt Vineet Nayyar tot voorzitter raad van bestuur; tevens benoeming twee nieuwe onafhankelijke directeuren

Deloitte Haskins & Sells worden statutair auditors

Den Haag, 16 december 2009 â¤* Mahindra Satyam (NYSE: SAY) neemt enkele belangrijke besluiten met betrekking tot de raad van bestuur. Het bedrijf benoemt per direct Vineet Nayyar tot voorzitter van de raad van bestuur en M. Damodaran en Gautam S Kaji tot directeuren. Als gevolg hiervan groeit de raad van bestuur naar acht directeuren, van wie vier onafhankelijke (inclusief twee directeuren van de Indiase overheid), twee non-executive en twee fulltime directeuren. Naast zijn nieuwe functie blijft Nayyar werkzaam als fulltime directeur.

Nayyar heeft tijdens zijn veertigjarige carrière gewerkt voor de Indiase overheid en internationale bureaus, en in het bedrijfsleven (voor publieke en private instellingen). Hij begon zijn carrière bij de Indian Administrative Service en bekleedde hier enkele seniorfuncties. Daarna werkte hij gedurende tien jaar in verschillende seniorfuncties bij de Wereldbank. Vervolgens werd hij de eerste voorzitter en Managing Director van de Gas Authority of India (eigendom van de staat), Managing Director van HCL Corporation Ltd en vicevoorzitter van HCL Technologies Ltd. Nayyar was tevens medeoprichter en CEO van HCL Perot Systems.

M. Damodaran is momenteel een onafhankelijk consultant op diverse managementgebieden. Hij heeft meer dan dertig jaar ervaring in de financiële dienstverlening en overheidssector. Bovendien was hij voorzitter van de Securities and Exchange Board of India (SEBI), voorzitter en Managing Director van de Industrial Development Bank of India (IDBI) en voorzitter van de Unit Trust of India (UTI). Damodaran heeft verschillende functies bekleed bij de Indiase ministeries van Financiën, Information & Broadcasting en Handel.

Gautam S Kaji was voorheen Managing Director voor de Wereldbank aangaande de activiteiten voor Afrika, Oost-Azië en het Pacifisch gebied, en Zuid-Azië. Hij gaf eveneens leiding aan de ontwikkelingsprogramma's van de Wereldbank voor de financiële en zakelijke sectoren. Daarnaast was Kaji bij deze instelling voorzitter van de uitvoerende commissie verantwoordelijk voor de evaluatie van alle projecten die in aanmerking komen voor Wereldbank-steun. Daaraan voorafgaand werkte hij bij een commerciële bank. Momenteel is Kaji voorzitter van de Centennial Group, een strategisch adviesbureau in Washington, en van zijn non-profitinitiatief The Emerging Markets Forum.

Naast de benoemingen van Damodaran en Kaji heeft de raad van bestuur hen ook benoemd tot lid van het Audit Committee. Verder heeft de raad van bestuur Deloitte Haskins & Sells aangesteld als statutair auditors van Mahindra Satyam.

Over Mahindra Satyam
Mahindra Satyam (NYSE: SAY) is een toonaangevende en wereldwijde IT-dienstenleverancier. Het bedrijf combineert uitgebreide marktkennis en functionele expertise met hoogwaardige technologie. Mahindra Satyam helpt klanten zo hun bedrijfsprocessen te transformeren en hun prestaties te verbeteren. De professionals van Mahindra Satyam zijn sterk in bedrijfsoplossingen, supply chain management, CRM, business intelligence, kwaliteitsbeheer, engineering en product life cycle management, en infrastructuurdiensten. Mahindra Satyam is onderdeel van de Mahindra Group, een industrieconglomeraat met een omzet van $ 6,3 miljard. Het bedrijf is actief in financiële dienstverlening, de automotive sector, de handel, de retail en logistiek, de informatietechnologie en de infrastructuurontwikkeling. Mahindra Satyam is wereldwijd actief en werkt voor tal van klanten, waaronder verschillende Fortune(TM) 500-organisaties. Het bedrijf heeft development- en delivery-centra in de Verenigde Staten, Canada, Brazilië, het Verenigd Koninkrijk, Hongarije, Egypte, de Verenigde Arabische Emiraten, India, China, Maleisië, Singapore en Australië. Meer informatie is beschikbaar op www.mahindrasatyam.net. Volg Mahindra Satyam op Twitter: http://twitter.com/mahindra_satyam.



Ingezonden persbericht