Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

PvdA start online petitie en stelt vragen aan College van B&W

Actie: "Haal Glazen Huis 3FM Serious Request naar Haarlem"

De PvdA is een actie gestart om het Glazen Huis van 3FM Serious Request in 2010 naar Haarlem te halen. Met een online petitie op www.glazenhuisnaarhaarlem.nl verzamelt de PvdA hier steun voor bij de Haarlemse bevolking. PvdA-raadslid Jeroen Fritz zal daarnaast donderdag 17 december tijdens het mondelinge vragenuur in de gemeenteraad aan het College van B&W vragen hieraan mee te werken.

Serious Request is een jaarlijks terugkerende actie, waarbij geld wordt ingezameld voor projecten van het Rode Kruis. Drie dj's zijn zes dagen opgesloten in een glazen huis en mogen niet eten. In ruil voor donaties draaien zij dag en nacht verzoeknummers van luisteraars. Dit jaar wordt het voor de zesde keer georganiseerd. In Groningen wordt geld ingezameld voor de bestrijding van malaria. Eerdere gaststeden waren Utrecht, Den Haag en Breda. De Haarlemse dj Giel Beelen doet dit jaar al voor de vijfde keer mee aan de actie.

Dit jaar waren er vijf steden kandidaat om het evenement te organiseren: Eindhoven, Enschede, Groningen, Rotterdam en Tilburg. Groningen haalde het uiteindelijk binnen. De PvdA vraagt het College van B&W Haarlem kandidaat te stellen als gaststad van het evenement in december 2010. PvdA-raadslid Jeroen Fritz: "Op die manier kan Haarlem een bijdrage leveren aan internationale solidariteit. Dit past bij de doelstelling van de gemeente om als Millenniumgemeente aandacht te vragen voor de ontwikkelingsdoelen van de VN. Daarnaast trekt het veel mensen naar de stad, wat goed is voor de naamsbekendheid en economie van Haarlem".

Om de Haarlemse kandidatuur te ondersteunen is de PvdA een online petitie gestart. De PvdA roept alle Haarlemmers op de kandidatuur te ondersteunen door te tekenen op http://www.glazenhuisnaarhaarlem.nl.

*** EINDE PERSBERICHT ***