Telewerken wordt zeer eenvoudig met nieuwe TANDBERG Movi 3


Overal en altijd face-to-face communicatie en de mogelijkheid om content te delen met pc-videoconferencing

AMSTERSAM, 20091216 -- TANDBERG, leverancier en producent van telepresence, high-definition videoconferencing en mobiele video-oplossingen, optimaliseert de mogelijkheden om samen te werken op afstand met TANDBERG Movi 3. TANDBERG Movi is een pc-videoconferencing product waarmee werknemers visueel kunnen communiceren vanaf een willekeurige locatie. Telewerkers kunnen hiermee via hun laptop moeiteloos face-to-face vergaderen met collega's, managers en klanten met dezelfde mogelijkheden als collega's op kantoor. De upgrade naar Movi 3 biedt een aantal nieuwe mogelijkheden waardoor het nog eenvoudiger wordt om te telewerken. Voorbeelden hiervan zijn de nieuwe user interface die Movi 3 makkelijker maakt in gebruik.

De grootste verandering ten opzichte van zijn voorganger is de mogelijkheid om content te delen met andere deelnemers aan het videogesprek. Nu kunnen Movi-gebruikers niet alleen deelnemen aan een videoconferencing vergadering, maar ook zelf als host optreden van een vergadering waarbij content gedeeld wordt vanaf de laptop.

In combinatie met de succesvolle TANDBERG Video Communication Server, maakt Movi het mogelijk om met elke PC in high-definition in te bellen op een willekeurige andere, op standaard gebaseerde H.323 en SIP, Telepresence- of videoconference. Om de beste kwaliteit te kunnen garanderen adviseert TANDBERG gebruik te maken van de TANDBERG PrecisionHD USB camera. Deze camera maakt het mogelijk in high-definition (720p en 30fps) video te ervaren zoals het bedoeld is. TANDBERG Movi 3 is een server-based applicatie die door organisaties makkelijk ingezet kan worden. Doordat TANDBERG Movi 3 op het centrale netwerk wordt aangesloten, is de applicatie eenvoudig te gebruiken en is één druk op de knop voldoende om een verbinding op te bouwen. Daarnaast kunnen IT-afdelingen TANDBERG Movi 3 centraal beheren via het internet.

Fredrik Halvorsen, CEO bij TANDBERG: "Met Movi 3 zijn medewerkers van organisaties niet langer gebonden aan de locaties waar het bedrijf is gevestigd. In de huidige economie wordt telewerken steeds belangrijker. Het is dus noodzakelijk om effectief met elkaar samen te kunnen werken. Met TANDBERG Movi wordt het eenvoudiger wereldwijd face-to-face over video in hd-kwaliteit te communiceren met collega's, klanten of leveranciers en content met elkaar te delen. Door de interoperabiliteit die TANDBERG biedt, kan Movi 3 gelijktijdig communiceren met verschillende deelnemers en ook verschillende videoconferencing apparatuur in één vergadering."


Over TANDBERG
TANDBERG is de grootste leverancier en producent van visuele communicatie producten en diensten. Het bedrijf heeft twee hoofdkantoren, in New York en Noorwegen. Het bedrijf ontwerpt en ontwikkelt systemen en software die video, audio en data integreren. Daarnaast biedt het bedrijf sales, support en value-added services in meer dan 90 landen wereldwijd. TANDBERG is beursgenoteerd aan de Oslo Stock Exchange (TAA.OL). Voor meer informatie: www.tandberg.nl.


TANDBERG is a registered trademark in the U.S. and certain other countries. All other trademarks are property of their respective owners.





Ingezonden persbericht