Topman Wannabooks.nl: `Verzendkosten online boeken afschaffen!'


Haarlem, 20091216 -- Online boekverkoper Wannabooks.nl gaat de strijd aan met verkapte prijsverhogingen van boeken. `Verzendkosten maken boeken onnodig duur', vindt topman Roger Caviet van Wannabooks.nl. `De consument is de dupe', vervolgt hij. `En daar moet een einde aan komen! Iedereen heeft recht op de basisprijs. Daarom rekent Wannabooks.nl geen verzendkosten.' Caviet roept alle andere online boekverkopers op om hetzelfde te doen.

Het is Caviet een doorn in het oog dat boeken door het berekenen van verzendkosten onnodig duur worden. "In Nederland werken we met een vaste boekenprijs. Die ligt voor iedereen vast, ook voor de online boekverkopers. Om toch hogere winsten te realiseren, zie je dan een fenomeen als verzendkosten ontstaan.

Een verhoging per boek van tenminste ¤ 1,95. Op een bestseller, bijvoorbeeld een Stieg Larsson, scheelt dat zomaar 20%.' Roger Caviet, afkomstig uit een geslacht dat al sinds vorige eeuw actief is in de uitgeverij en het beheer van boekwerken, meent dat het boek daardoor in een verkeerd daglicht komt te staan.

Goed voorbeeld doet volgen?

Wannabooks.nl wil samen met de reguliere boekhandel het boek voor iedereen betaalbaar en toegankelijk houden. Door de verzendkosten prijst de online boekhandel zich uit de markt ten opzichte van de boekhandel én bij de consument. Roger Caviet van Wannabooks.nl hoopt dat alle online boekverkopers zijn voorbeeld volgen en boeken voortaan gratis verzenden.

Uiteraard met behoud van de snelle service. Caviet: "Er zijn gelukkig al meer collega's die geen verzendkosten meer rekenen. Hun nadeel is dat zij weer veel minder snel leveren. En dat kan ook niet. Het is in het belang van de consument dat we supersnel en betaalbaar leveren. En als Wannabooks dat kan, dan moet in principe iedereen dat kunnen".