Sanitair ondernemingen ver onder de maat ondanks Mexicaanse griep


TILBURG, 20091216 -- Het is verbazingwekkend te constateren dat veel ondernemingen zich nauwelijks bekommeren over de hygiëne op de werkvloer. Zelfs nu de Mexicaanse griep zich zo nadrukkelijk manifesteert, zijn met name de sanitaire voorzieningen in bedrijfsgebouwen ondermaats. "In menig bedrijfstoilet ligt slechts een zeepje en een muf handdoekje. Hoe is het toch in hemelsnaam mogelijk", aldus Ronald Brocken van schoonmaakbedrijf RNB Bedrijfsdiensten.

Brocken: "Tijdens onze werkzaamheden worden we bijna dagelijks geconfronteerd met onhygiënische werkplekken. Het verbaast ons enorm dat zelfs in deze tijd van de Mexicaanse griep bedrijven en instellingen hiermee laks omgaan. Dat moet me echt van het hart, zeker omdat de maatregelen die je zou moeten treffen simpel zijn en weinig kosten."

Een gedegen schoonmaak is van groot belang. RNB adviseert bedrijven toiletruimtes te voorzien van katoenen rollen of papieren handdoekjes. "Indien men hierin voorziet is het grootste infectiegevaar op de bedrijfstoiletten alweer geweken. Maar niet alleen de sanitaire inrichting moet zuiver zijn. Ook overige materialen, zoals deurkrukken, stoelen en telefoons, dienen regelmatig te worden schoongemaakt."

Wel of geen Mexicaanse griep, bedrijven hechten nog steeds te weinig belang aan hygiëne. Triest dat dit belang nog immer wordt onderschat. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat een schone werkplek resulteert in betere prestaties.

RNB Bedrijfsdiensten is actief in de schoonmaakbranche. Voor bedrijven en instellingen dragen zij zorg voor de meest uiteenlopende vormen van schoonmaak. Van sanitair tot bureaustoel en telefoon.