Landschap Noord-Holland


Heiloo, 2 december 2009

De Waterratten gaan braakballen pluizen
Wat eet een uil in het Ilperveld eigenlijk?

Op woensdag 16 december van 13.30 tot 15.30 uur komen de kinderen van jeugdclub de Waterratten (van 8 tot 14 jaar) weer bij elkaar. We gaan nu eens niet naar buiten, maar met elkaar in het bezoekerscentrum aan de slag. Dit keer staan er uilenballen op het menu.

Douwe Tadema is een kenner van alles dat met uilen te maken heeft. Hij kan er spannende verhalen over vertellen. Hij brengt ook uilenballen mee. Daar zitten de onverteerbare resten in van het voedsel van uilen. Bijvoorbeeld de haren of botjes. We gaan de uilenballen met elkaar uitpluizen om uit te vinden wat een uil allemaal eet. Meestal zijn het muizen, maar soms ook een vogeltje of een andere prooi. Douwe neemt een aantal opgezette uilen mee, zodat we van dichtbij kunnen bekijken hoe zo'n vogel er uit ziet. Aan het eind van de middag lopen we even naar het observatiepunt bij het bezoekerscentrum. We kijken daar of we hier ook braakballen kunnen vinden. Het wordt weer een leuke middag die je niet mag missen!

Jeugdclub de Waterratten kost ¤ 4,50 per keer. Wil je een heel seizoen meedoen (12x) dan betaal je ¤ 45,00. De middag begint bij het bezoekerscentrum dat aan de Kanaaldijk 32a, Landsmeer ligt. Dat is langs het Noord-Hollands Kanaal tegenover Watergang. Trek vooral warme (regen)kleding aan en waterdichte schoenen of laarzen.

Voor deze activiteit is aanmelden verplicht. Dit kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 088 - 006 44 55. Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl.

Noot voor redacties



Landschap Noord-Holland