CNI beveiligt Holland Heineken House Vancouver met Mobotix camera's


DORDRECHT, 20091216 -- CNI Europe gaat het Holland Heineken House tijdens de Olympische Winterspelen in Vancouver, Canada, beveiligen met Mobotix camera's. Die keuze was voor Proseco, de Group Security Organisatie van Heineken, een logisch vervolg op de positieve ervaringen met deze intelligente IP-camera's in Beijing. "De hoge beeldkwaliteit, ingebouwde intelligentie, digitale pan- en zoomfuncties en de hemisferische 360º-camera's, zijn voor ons de redenen geweest om weer voor Mobotix te kiezen", zegt Job Groenendijk, CPO RSE, Group Security Consultant van Proseco.

Het Holland Heineken House is een gezamenlijk initiatief van NOC*NSF en Heineken, Nederland sinds de Olympische Spelen van 1992 in Barcelona. Op 11 februari 2010 opent het Holland Heineken House in Vancouver voor de tiende maal op rij haar deuren als vaste thuisbasis voor de Nederlandse sporters, hun familieleden, vrienden, supporters, vertegenwoordigers van de (internationale) pers en andere bezoekers. Sinds de positieve ervaringen met Mobotix tijdens de Olympische Spelen in Beijing, heeft Proseco deze IP-camera's o.a. ook toegepast in Heineken the City en Heineken Experience in Amsterdam.

De camera's voor het Holland Heineken House in Vancouver worden geleverd, geïnstalleerd en op afstand ondersteund door Mobotix distributeur CNI Europe. "Wij waarderen het vertrouwen dat Heineken en Proseco in ons stellen door CNI Europe en Mobotix opnieuw te selecteren voor dit Olympische project", zegt Aart Beukers, directeur van CNI Europe. "Vooral de hemisferische beeldtechnologie van Mobotix komt in het Holland Heineken House uitstekend tot zijn recht".

Over Mobotix AG
Mobotix loopt in Europa voorop met de ontwikkeling en levering van hoge resolutie, netwerkgebaseerde digitale beveiligingssystemen. Het beursgenoteerde bedrijf is in 1999 in Duitsland opgericht en samen met erkende distributeurs wereldwijd actief. Mobotix onderscheidt zich in de markt met een decentraal concept voor hoge resolutie netwerkgebaseerde beveiligingsinstallaties, die in de hele wereld worden toegepast voor ambassades, luchthavens, snelwegen, treinstations, havens, hotels en benzinestations.
Meer informatie is te vinden op: www.mobotix.com.


Over CNI Europe
CNI Europe is al sinds 1996 distributeur van netwerkinfrastructuren en IP-toepassingen. Het in Dordrecht gevestigde bedrijf heeft in 2002 de Mobotix IP-camera's in Nederland geïntroduceerd en zich daarin gespecialiseerd. De klantenkring van CNI Europe bestaat uit installateurs die complete IP-oplossingen aanleggen en onderhouden. Het bedrijf is door Mobotix uitgeroepen tot `Partner of the Year 2007/2008'.
Meer informatie is te vinden op: www.cnieurope.nl





Ingezonden persbericht