LeaseWeb doet forse investering in nieuwe Cisco CRS-1 Router Modules


Kostprijs Cisco CRS-1 'flagship' modules: meer dan half miljoen euro

HAARLEM, 20091216 -- LeaseWeb (www.leaseweb.nl), de grootste zakelijke hostingprovider van Nederland met klanten zoals Heineken, Wikipedia, Kaspersky Lab en Koninklijke Joh. Enschedé, heeft de twee Cisco CRS-1 routers in de backbone van zijn wereldwijde hostingnetwerk uitgebreid met nieuwe modules. De kostprijs van deze modules bedraagt 790.000 dollar, oftewel meer dan een half miljoen euro.

De twee Cisco CRS-1's, non-stop apparaten met een basis-aanschafwaarde van 1,6 miljoen euro, spelen in het wereldwijde hostingnetwerk van LeaseWeb een cruciale rol. Zij zorgen voor de koppeling van de vier datacenters in het netwerk van LeaseWeb met telecomcarriers en een veelheid aan internetexchanges waaronder LINX (Londen), DE-CIX (Frankfurt), AMS-IX (Amsterdam) en NYIIX (New York). LeaseWeb gebruikt bewust twee exemplaren van de Cisco CRS-1 vanwege een ultieme garantie voor uptime in het hostingnetwerk.

Hosting verbindingen
Dankzij de modulaire opbouw van de Cisco CRS-1's kan de backbone van LeaseWeb's hostingnetwerk gemakkelijk worden uitgebreid. "Het gaat om platen van ongeveer 70 bij 70 centimeter die je verticaal in het chassis van de CRS-1's kunt schuiven," zegt Bastiaan Spandaw, netwerkarchitect van LeaseWeb. "Met deze Modular Services Cards (MSC) en bijbehorende Physical Layer Interface Modules (PLIM) kunnen we veel extra poortcapaciteit in ons netwerk creëren, zowel externe verbindingen met telecomcarriers en internetexchanges als interne verbindingen via verschillende Cisco Catalyst 6500 switches met de apparatuur van klanten."

Voor de bijgeplaatste modules heeft LeaseWeb gekozen voor 10-Gigabit Ethernet verbindingen, maar voor toekomstige uitbreiding van de CRS-1's hoopt LeaseWeb 100-Gigabit Ethernet modules te kunnen gebruiken. Spandaw: "De groei van ons netwerk gaat zo hard, dat wij echt staan te springen om die 100-Gigabit Ethernet verbindingen. Ik heb begrepen dat Cisco deze nieuwe modules in Q1 of Q2 in 2010 op de markt zal brengen. Het betekent dat wij onze capaciteit in de backbone dan gemakkelijker verder kunnen opschalen."

Sterke groei internetverkeer
De huidige uitbreiding van de backbone in LeaseWeb's wereldwijde hostingnetwerk was hard nodig. Het bandbreedteverbruik van LeaseWeb-klanten groeit namelijk snel, zoals te zien is in het Network Operations Center van LeaseWeb: noc.leaseweb.com/. "In april 2009 verbruikten onze klanten 300 Gigabit per seconde," zegt Rolph Haspers, Operations Director van LeaseWeb. "Terwijl in november 2009 het bandbreedteverbruik was gestegen naar zelfs meer dan 500 Gbps. Gezien ons beleid om altijd twee keer zoveel bandbreedte aan te houden als klanten verbruiken, vraagt dit om een grote en snel schaalbare capaciteit in ons netwerk."

De snelle groei in bandbreedteverbruik wordt veroorzaakt door zowel bestaande, maar ook door veel nieuwe klanten. Haspers: "Veel van onze klanten zijn resellers zoals webhosters, system integrators, webdesigners en applicatieontwikkelaars. Deze klanten hebben op hun beurt meerdere klanten, waardoor de bandbreedtegroei per LeaseWeb-klant erg hard kan gaan. Daarnaast zien we dat de hoeveelheid bandbreedte in ons netwerk automatisch nieuwe klanten aantrekt die dit goed kunnen gebruiken voor onder andere streaming. Dit veroorzaakt een vliegwieleffect in de groei van ons internetverkeer."

Cisco CRS-1
De CRS-1 is het snelste wat Cisco te bieden heeft. De CRS-1's van LeaseWeb staan geografisch gescheiden in twee verschillende datacenters. Het gaat om grote en zware machines, met een basisgewicht van ongeveer 800 kilo en een hoogte van 2,13 meter.

De CRS-1's en het bijbehorende netwerkontwerp van LeaseWeb maken het mogelijk om de huidige sterke groei in internetverkeer aan te kunnen. Haspers: "Het netwerk van LeaseWeb is mede dankzij de CRS-1's hiërarchisch, schaalbaar en redundant ingericht. Hiermee zijn onze klanten de komende jaren verzekerd van enorme en stabiele groeimogelijkheden in bandbreedtecapaciteit."

---------------------------------
Over LeaseWeb
LeaseWeb (www.leaseweb.nl) is een internationale leverancier van hosting oplossingen die zich voornamelijk richt op de zakelijke markt. Het bedrijf staat in de wereldwijde top-20 van hostingproviders en levert diensten zoals server virtualisatie, dedicated servers, colocatie, storage, streaming, webhosting en domeinnaam registratie. LeaseWeb is eigenaar van een eersteklas netwerk, dat een bandbreedte biedt van meer dan 900 Gbps en zich via de belangrijkste telecomcarriers uitspant over 4 datacenters in de regio Amsterdam. Daarnaast is LeaseWeb via internetexchanges aanwezig in Amsterdam, Londen, Frankfurt, New York, Brussel, Kopenhagen, Parijs, Budapest, Boekarest, Warschau, Praag, Bratislava, Milaan, Wenen, Stockholm, Oslo, Zürich en Madrid. Hiermee stelt LeaseWeb bedrijven wereldwijd in staat om op een eenvoudige en betaalbare manier online aanwezigheid te creëren en te continueren. Sinds de oprichting in 1997 heeft hostingprovider Leaseweb inmiddels meer dan 22.000 servers in haar hosting netwerk. Tot de klanten van LeaseWeb behoren ondermeer Heineken, Wikipedia, AFAS, Kaspersky Lab, Koninklijke Joh. Enschedé, OGD, 123Video, Relatieplanet, MijnAlbum, Starbucks, Hyves, PricewaterhouseCoopers, Twenga, Direct Wonen, Rijksmuseum Amsterdam en Univé.





Ingezonden persbericht