Zynga krijgt investering van Digital Sky Technologies

SAN FRANCISCO, Californië (VS)--(BUSINESS WIRE)-- 20091216 --

Zynga, de grootste leverancier van sociale games, heeft vandaag bekendgemaakt dat Digital Sky Technologies (DST), een toonaangevende belegger in internetactiviteiten, samen met andere investeerders, heeft toegezegd effecten van Zynga te kopen, ter waarde van ongeveer $180 miljoen. Een deel van de investering zal worden ingezet om de groei van Zynga te stimuleren; de rest zal worden gebruikt om liquide middelen beschikbaar te maken voor personeel en beleggers.

DST neemt het grootste deel van de investering voor haar rekening, gevolgd door Andreessen Horowitz en Tiger Global, die voor het eerst in Zynga investeren, en Institutional Ventures Partners, een bestaande investeerder die haar positie in het bedrijf heeft versterkt. Andere grote investeerders in Zynga zijn onder andere Kleiner Perkins Caufield & Byers, Union Square Ventures, Foundry Group en Avalon Ventures. Als passief investeerder zal DST geen zetel krijgen in de raad van bestuur van Zynga, noch als waarnemer de vergaderingen bijwonen.

“Dankzij sociale games kunnen miljoenen mensen over de hele wereld dagelijks met elkaar in contact komen en samen spelen. We zijn zeer blij met onze relatie met DST, omdat zij wereldwijd actief zijn en zich toeleggen op diensten die op de lange termijn van wezenlijk belang zijn voor consumenten”, aldus Mark Pincus, oprichter en CEO van Zynga. “Dankzij de financiële injectie van DST kunnen wij onze belofte waarmaken doen en sociale games blijven leveren, zodat mensen spelenderwijs intensief met elkaar kunnen communiceren.”

“Wij staan achter de missie van Zynga om mensen met elkaar in contact te brengen door middel van computergames en wij zijn ervan overtuigd dat zij, met hun team, hun productenaanbod en hun marktaandeel, een uitstekende positie hebben om grote successen te boeken”, aldus Yuri Milner, CEO van DST. “Onze eerdere investering in Facebook, en nu deze investering in Zynga, onderstrepen ons uitgangspunt dat sociale netwerken en sociaal amusement een centrale rol zullen spelen in de toekomst van internet.”

Maandelijks spelen ruim 230 miljoen spelers games van Zynga, zoals FarmVille, Café World, Zynga Poker, Mafia Wars, YoVille, FishVille en het onlangs gelanceerde PetVille, dat op dit moment de snelst groeiende online sociale game is. Meer dan een miljoen gebruikers kopen virtuele producten via games van Zynga, variërend van tractors tot woninginrichtingsproducten, wat goed is voor 90 procent van de inkomsten van het bedrijf. Daarnaast hebben spelers van FarmVille in de afgelopen periode meer dan $700.000 bijeengebracht voor hulpbehoevende kinderen in Haïti, door het kopen van virtuele goederen in het spel.

Over Zynga

Zynga, dat is opgericht in 2007, is de grootste leverancier van sociale games. De games van Zynga kunnen worden gespeeld op Facebook, MySpace, Bebo, Friendster, Tagged, Yahoo! en de iPhone. Het hoofdkantoor van Zynga bevindt zich in Potrero Hill, San Francisco, in de VS. Meer informatie kunt u vinden op: www.zynga.com.

Over Digital Sky Technologies

DST is de grootste belegger in internetactiviteiten op de Russischtalige en Oost-Europese markten en een van de grootste beleggingsmaatschappijen ter wereld die zich exclusief richten op internet en aan internet gerelateerde bedrijven. DST is een particuliere onderneming die wordt ondersteund door vooraanstaande Russische en westerse financiële instellingen. Meer informatie kunt u vinden op: www.dst-global.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Zynga
Lisa Chan, 415-706-1834
lchan@zynga.com
of
Financial Dynamics, voor Digital Sky Technologies
Rusland:
Leonid Solovyev, +7 495 795 06 23
Internationaal:

James Melville-Ross, +44 20 7831 3113