Gemeente Amersfoort

PERSBERICHT

Amersfoort, 8 december 2009
Nummer: 28

Vierde Vathorst café met expositie ZOOM Vathorst

Amersfoort - Op woensdag 16 december vindt het vierde Vathorst Café van dit jaar plaats, dat dit maal volledig in het teken staat van de expositie ZOOM Vathorst.

In Vathorst wordt veelvuldig gefotografeerd door amateurfotografen. Ontwikkelingsbedrijf Vathorst biedt deze fotografen, net als vorig jaar tijdens de eerste editie van ZOOM Vathorst, een podium zodat inwoners en andere geïnteresseerden ook kunnen genieten van deze foto's. In november is daarom een oproep geplaatst om foto's in te zenden voor de expositie ZOOM Vathorst. De mooiste inzendingen zijn door een jury onder leiding van Vario Mundo directeur Tamara Oosterlaar geselecteerd. De expositie brengt de diversiteit van Vathorst in beeld: de architectuur van woningen en bedrijven, het groen, het water en natuurlijk de bewoners in deze omgeving. De expositie start op 16 december a.s. in het I-Centrum tijdens het Vathorst Café en loopt tot 17 januari 2009.

Vathorst Perspectief, nummer 18
Tijdens het laatste Vathorst Café van 2009 wordt ook het alweer 18e nummer van Vathorst Perspectief gepresenteerd. Reeds 9 jaar volgt deze glossy de ontwikkeling van de jongste wijk van Amersfoort op de voet. In dit nummer vooral aandacht voor de komst van nieuwe centra naar Vathorst, als het St. Pieters en Bloklands Gasthuis en ICOON, de aankomende opening van een nieuw park in De Laak, en interviews met Tamara Oosterlaar, sinds 2009 directeur van Vario Mundo en Mieke van Zon, namens Heijmans Infra Management beheerder van Vathorst.

Bezoekers voor het Vathorst Café zijn welkom in het I-Centrum Vathorst aan de Veenslagen 2 tussen 17.30 en 20.00 uur. Tijdens dit Vathorst Café wordt, traditioneel bij het laatste café van het jaar, stamppot geserveerd door Slagerij Blauwendraat. Het Vathorst Café wordt muzikaal opgeluisterd door de muziek en zang van het Jazz Team.

Vathorst Café
Het Vathorst Café is een activiteit van Ontwikkelingsbedrijf Vathorst (OBV) en heeft als doel bewoners van Vathorst en Hooglanderveen in contact met elkaar en met de medewerkers van OBV te laten komen. Daarnaast zijn ook zij die in Vathorst aan het werk zijn of belangstelling voor de nieuwe wijk hebben, van harte welkom het café te bezoeken. Het Vathorst Café kan bovendien prima als gelegenheid dienen om bepaalde onderwerpen aan de orde te stellen die in de wijk spelen, om er met medewerkers van OBV of medebewoners over te praten. Hoe meer bekend is wat er leeft, hoe meer daarop ingespeeld kan worden.



Gemeente Amersfoort