Gemeente Utrecht

Op dit persbericht rust een embargo tot 16 december 2009 om 16.00 uur.

In verband met het verrassingselement van deze gebeurtenis gelieve het embargo te respecteren.

Koninklijke onderscheiding voor de heer Woltmeijer

Op woensdag 16 december 2009 reikt burgemeester Wolfsen van Utrecht een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer drs. A. Woltmeijer (62), ter gelegenheid van diens afscheid van de CNV Vakcentrale. Voor zijn bijzondere verdiensten is de heer Woltmeijer benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Woltmeijer is sinds 1977 betrokken bij het Christelijk Nationaal Vakverbond. Sinds 1997 vervulde hij de functie van senior beleidsmedewerker Arbeidsrelaties van de CNV Vakcentrale. Hij vertegenwoordigde het CNV binnen en buiten werktijd in belangrijke nationale en internationale raden en overlegorganen. De heer Woltmeijer droeg intensief bij tot de medezeggenschapsontwikkeling in Nederland en Europa. Ook vervulde hij een pioniersrol op het gebied van veiligheid. Hij was onder meer lid van de Arboraad en later van de SER-commissie Arbobeleid en heeft meegewerkt aan verschillende belangrijke SER-adviezen. Op internationaal niveau was hij onder meer bestuurlijk betrokken bij the Administrative Board of the European Agency for Safety and Health at Work en hij was tevens lid van diverse commissies van het Europees Verbond van Vakverenigingen. Verder heeft de heer Woltmeijer zich intensief ingezet voor asbestslachtoffers, onder meer als lid van de Raad van toezicht en advies van het Instituut Asbestslachtoffers en op soortgelijke wijze voor OPS-patiënten ('schildersziekte'). Daarnaast hield hij zich bezig met de totstandkoming van het SER-advies Klokkenluiders (2004). Tussen 1983 en 2002 publiceerde hij talrijke artikelen en schreef hij een reeks brochures. Ook op maatschappelijk en kerkelijk terrein heeft de heer Woltmeijer zich verdienstelijk gemaakt.

De uitreiking van de Koninklijke onderscheiding vindt plaats tijdens de afscheidsreceptie in het Jacobitheater, St. Jacobsstraat 12 te Utrecht.