Politie Twente

Openingstijden politiebureaus Twente tijdens feestdagen

De openingstijden van de politiebureaus in Twente worden in verband met de komende feestdagen enigszins aangepast. Op www.politie.nl/twente vindt u een overzicht van de openingstijden in deze periode.

De vier hoofdbureaus van de politie Twente in Enschede, Hengelo, Oldenzaal en Almelo zijn normaal geopend, 24 uur per dag, 7 dagen per week. De politie Twente is telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 0900-8844, 24 uur per dag, 7 dagen per week voor niet-spoedeisende zaken. In noodsituaties kan er altijd gebeld worden met het alarmnummer 112. Via Internet kan van veel feiten aangifte gedaan worden. Bezoek hiervoor de website van de politie Twente, www.politie.nl/twente, een bezoek aan een politiebureau is dan veelal niet meer nodig.

De wijkbureaus zullen tijdens de feestdagen minder geopend zijn dan normaal, maar de inzet van de politie op straat en in uw wijk blijft wel gegarandeerd.

Gemeenten Dinkelland, Oldenzaal, Losser en Tubbergen In Oldenzaal is het hoofdbureau aan de Noordwal altijd open 24 uur per dag, 7 dagen per week. In Losser, Dinkelland en Tubbergen zijn de politiebureaus gesloten op 24, 25 en 31 december en op 1 januari. Daarbuiten gelden de gebruikelijke openingstijden.

Gemeenten Hengelo, Borne en Hof van Twente In Hengelo is het hoofdbureau aan de Willemstraat altijd open, 24 uur per dag, 7 dagen per week. In Hengelo Noord, Borne en in de Hof van Twente zijn de bureaus gesloten op 25 en 31 december en op 1 januari. Daarbuiten gelden de gebruikelijke openingstijden.

Gemeenten Enschede en Haaksbergen In Enschede is het hoofdbureau aan de Hermandad altijd open, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Alle andere politiebureaus in Enschede zijn gesloten op 25 december en op 1 januari. Op 24 en 31 december is het hoofdbureau aan de Hermandad tot 17.00 uur geopend in plaats van 21.00 uur.

In Haaksbergen is het politiebureau gesloten op 25 december en op 1 januari.

Gemeenten Hellendoorn, Rijssen-Holten en Wierden In Hellendoorn is het bureau gesloten op 25 december en 1 januari. Op alle andere dagen gelden de gebruikelijke openingstijden. In Holten is het bureau gesloten op 21, 25, 28 en 30 december en op 1 januari. Het bureau in Rijssen is gesloten op 25 december en op 1 januari. Ook hier gelden op alle andere dagen de gebruikelijke openingstijden. In Wierden is het bureau gesloten op 25 en 30 december en op 1 januari. Daarbuiten gelden de gebruikelijke openingstijden.

Gemeenten Almelo en Twenterand In Almelo is het hoofdbureau aan Het Baken altijd open, 24 uur per dag, 7 dagen per week. De bureaus in Twenterand zijn op 25 december en 1 januari gesloten. Op alle andere dagen gelden de gebruikelijke openingstijden.

---- --
Persberichten Politie Twente 16 december 2009

Marije Versteeg: 053-4555588

Hennepkwekerij ontdekt

Almelo

Naar aanleiding van een onderzoek werd dinsdagmorgen 15 december omstreeks 10.00 uur een in werking zijnde hennepkwekerij aan de Nieuwstraat in Almelo aangetroffen.

In een drietal schuren achter een woning werden in totaal 540 hennepstekjes en de benodigde apparatuur aangetroffen. In opdracht van de Officier van Justitie zullen de stekjes en de apparatuur worden vernietigd. Twee mannen van 48 en 21 jaar uit Almelo zijn aangehouden. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt. (2009062883)

Man aangehouden

Beuningen

Dinsdag 15 december is omstreeks 20.00 uur een man aangehouden in Beuningen omdat hij illegaal in een vakantiewoning aan de Mekkelhorsterstraat in Beuningen verbleef. De man is aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Dinsdagmiddag kreeg de politie melding dat er in een vakantiewoning illegaal iemand zou verblijven. De eigenaresse van de woning, een 67-jarige vrouw uit Aalten, had etensresten en kleding in de woning aangetroffen, waarop zij de politie inschakelde. Diezelfde avond trof de politie een man in de woning aan. Via een niet afgesloten raam in de woning, kon de man de woning betreden. Het gaat om een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De man is meegenomen naar het politiebureau en is voor verder onderzoek ingesloten. (2009063073)

Hennepkwekerij ontdekt

Almelo

Naar aanleiding van een onderzoek werd dinsdagmiddag 15 december omstreeks 16.00 uur een in werking zijnde hennepkwekerij aan de Havezathe in Almelo aangetroffen.

Door een tip via Meld Misdaad Anoniem kon de politie een onderzoek starten naar de hennepkwekerij. In totaal werden 303 hennepplanten en de benodigde apparatuur aangetroffen. De stroom werd illegaal afgetapt. In opdracht van de Officier van Justitie zullen de planten en de apparatuur worden vernietigd. De eigenaresse, een 37-jarige vrouw uit Almelo, is aangehouden. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. (2009060248)

Met 1,5 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Oldenzaal

Woensdagnacht 16 december omstreeks 00.05 uur is een 49-jarige man uit Enschede aangehouden op de Eektestraat in Oldenzaal, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

De politie kreeg melding dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de Eektestraat. Een 49-jarige automobilist was in de bocht de macht over het stuur verloren en kwam daardoor tegen een boom tot stilstand. Omdat het vermoeden bestond dat de man alcohol had genuttigd, werd hij voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse 1,5 promille uit. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. De auto moest worden weggesleept. (2009063107)

Gestolen auto teruggevonden

Enschede

Dinsdagmiddag 15 december is op een parkeerplaats aan de Schurinksweg in Enschede een auto teruggevonden die afgelopen weekend, zaterdagavond 12 december, werd gestolen van de Roomweg.

De zus van de eigenaresse van de auto, had de auto dinsdagmiddag per toeval aan de Schurinksweg zien staan. De politie nam een kijkje bij de auto samen met de eigenaresse, een 34 jarige vrouw uit Enschede. Het bleek inderdaad om de auto van de vrouw te gaan. De vrouw mocht haar auto weer meenemen. De politie vervolgt het onderzoek. (2009062065)



Politie Twente