Ingezonden persbericht


CommVault Simpana 8 Microsoft Windows Server 2008 R2 gecertificeerd

Utrecht, 16 december 2009 â¤* CommVault (Nasdaq: CVLT) heeft de certificering voor Windows Server 2008 R2 afgerond. Hiermee is de CommVault(TM) Simpana(TM)-software volledig interoperabel met de serversoftware van Microsoft en met Microsoft Windows 7. CommVault heeft Simpana geoptimaliseerd voor gebruik met Windows Server 2008 R2. Met het oog daarop bevat de software nieuwe virtualisatietools, web-resources, nieuwe uitbreidingen voor beheer en Windows 7-integratiemogelijkheden. Simpana ondersteunt daarnaast Windows 7. Daardoor zijn desktopupgrades makkelijker uit te voeren en beschikken klanten over snellere toegang tot het nieuwe besturingssysteem van Microsoft. CommVault ondersteunt Microsoft zo in zijn streven om IT-kosten te verlagen en serviceniveaus te verhogen.

CommVault gaat uit van een zogenaamde Singular Information Management(TM)-benadering. Daarbij staan een holistische aanpak van het datamanagement en volledige integratie met Microsoft-applicaties centraal. Zo is er integratie met onder meer Microsoft Exchange Server, Microsoft SQL Server en Microsoft Office SharePoint.

De software van CommVault biedt een uitbreidbare set van applicatiemodules voor onder meer Back-up, Archive, Replication, Resource Management en Search. Al deze mogelijkheden zijn ontwikkeld op basis van één Windows-code. Hierdoor is het beheer te vereenvoudigen en de overall efficiency te verbeteren. De Simpana-software maakt tevens gebruik van een geoptimaliseerde 64-bit architectuur die goed aansluit bij Microsoft-omgevingen met verschillende applicaties, zoals Windows Exchange en SharePoint. De software is versieonafhankelijk, waardoor nieuwe installaties van, en upgrades naar Windows Server 2008 R2 en Windows 7 makkelijk en snel te realiseren zijn.

'CommVault volgt de nieuwste versies van de Microsoft-server- en Microsoft-client-besturingssystemen op de voet, waardoor naadloze integratie met de Simpana-datamanagementsoftware mogelijk is', zegt Randy DeMeno, Chief Microsoft Evangelist van CommVault. 'Wij streven ernaar om steeds als een van de eerste partners klaar te zijn met testen en certificeren. Daardoor kunnen Microsoft-klanten onmiddellijk profiteren van de nieuwste mogelijkheden en functionaliteit van Microsoft.'

Over CommVault
Beter en effectiever invulling geven aan de huidige en toekomstige behoeften op het vlak van datamanagement. Dat is de visie van CommVault. Dit blijkt uit de Singular Information Management-oplossingen voor krachtige databescherming, universele beschikbaarheid en vereenvoudigd beheer van data in complexe opslagomgevingen. De unieke single-platform-architectuur van CommVault biedt organisaties ongekende controle over de kosten en risico's die met de datagroei gepaard gaan. De softwareoplossingen van CommVault werken op alle niveaus naadloos samen. Hierbij gebruiken de oplossingen dezelfde code en één gemeenschappelijke functieset. Dat resulteert in ongekend krachtige en geavanceerde oplossingen op het vlak van databescherming, archivering, replicatie, zoekmethodes en resource management. Elke dag opnieuw ervaren organisaties de ongeëvenaarde efficiency, performance, betrouwbaarheid en controle die alleen CommVault levert. CommVault heeft zijn hoofdkantoor in het Amerikaanse Oceanport, New Jersey. Meer informatie vindt u op www.commvault.com.




Ingezonden persbericht